Gülten Taranç 53. Uluslararası Antalya Film Festivali’nin ‘Rengahenk’ seçkisinde yer alan filmi Yağmurlarda Yıkansam ile Antalyalıların büyük beğenisini kazanarak en iyi izleyici ödülünün sahibi oldu.


Gülten Taranç kısa filmlerindeki ‘kadınları’ ilk uzun metrajlı filmi ‘Yağmurlarda Yıkansam’a taşıyor. Kadınların yaşadıkları sorunlar, hatta hayatlarını kaybetmelerine yol açan şiddet bir süre sonra istatistiklerdeki soğuk rakamlara dönüşüyor. Oysa rakamların ardındaki acı hep görünmez kılınıyor.



Yağmurlarda Yıkansam bir kadın cinayetinde geride kalıp o acıyı yüklenenin gözünden bakıyor hayata. Annesi babası tarafından öldürülen Gamze’nin hikayesi damga vuruyor hikayeye! Film biraz da geride kalanların mağduriyeti, hüznü ve acısından bakıyor mevzuya. Annesini kaybettikten sonra büyük bir boşluk yaşayan Gamze’nin, annesinin yokluğuyla büyük bir kaosa dönüşen hayatının detaylarında dolaşıyor! 

Film Gamze’nin öfkesi, yalnızlığı, çaresizliği ve özlemlerini hiç bakılmayan bir bakış açısıyla izleyici ile buluşturuyor...




Bu yıl Arnavutluk’ta yapılan Balkan Film Food Festivali’nde En İyi Film, Barcelona International Film Festivali’nde Altın Aslan ödülü kazanan Yağmurlarda Yıkansam kadın sorunlarına farkındalık yaratmak ve dikkat çekmek isteyen bir yapım!

Filmde  Yeliz Tozan, Derin İnce, Murat Ergür, Engin Benli, Müge Ulusoy, Çiğdem Benli, Rabia Kaya, Gülçin Çakır ve Bilgin Ertok rol alıyor. 


Editör: TE Bilisim