Hüseyin Karabey'in Were Dengê Min – Sesime Gel filmi festivalden büyüödülle beraber üç ödülle ayrıldı.

Ödül töreni, 'Were Dengê Min – Sesime Gel'e Kiliseler Birliği'nin verdiği onursal bir ödül olan 'Signis' ödülüyle başladı.

Gece festivallerde az rastlanılan bir durum olan uluslararası jüriyle aynı kararı veren seyircinin 'Seyirci En Iyi Film'ödülünü 'Sesime Gel'e vermesiyle devam etti.

Finalde ise Hüseyin Karabey büyüödül olan 'Uluslararası Yarışma En Iyi Film' ödülünü Türk izleyicisinin Taxi Driver'ın senaristi olarak tanıdığı Paul Schrader'in elinden aldı

 

Locarno, Berlin, Cannes gibi dünyanıönemli festivallerinden seçilen 12 filmin yarıştığı Mar Del Plata Film Festivali'nin uluslararası yarışma bölümünün jürisinde de çok önemli isimler yer aldı. Ringler Üstünde, Amerikan Jigalo, Günaha Son Çağrı gibi Oscar'lı filmlerin senaristi Paul Schrader, 2009 yılında yabancı film Oscar'ı alan 'Gözlerimdeki Sır' filminin başrol oyuncusu Soledad Vilamil ve yine aynı filmin yapımcısı Gerardo Herrero'nun da yer aldığı altı kişilik jüri, büyüödülü 'yerel bir hikayeyi evrensel bir kültür aktarımıyla verdiği hikaye anlatımındaki başarısı' için oybirliğiyle 'Sesime Gel'e verdi.

 

İtalya, Kore, Fransa, Portekiz, Brezilya, Amerika ve dünyanın birçok ülkesinden yapımcı yönetmen ve oyuncuların olduğu gecede Hüseyin Karabey ödülü alırken yaptığı konuşmada Türkiye ve Arjantin arasında kurduğu köprü üzerine söyledikleriyle büyük alkış aldı. 'Sesime Gel' ile Türkiye'nin sesini dünyaya duyurdu.

 

Latin Amerika'nın en büyük festivali olan  ve bu yıl 500'e yakın filmin gösterildiği Mar Del Plata Film Festivali'ni 130 bin kişi izledi. 800 kişilik ana salonda üç seans gösterilen 'Sesime Gel' de salonu tamamen dolduran izleyiciler gösterimlerin sonunda Hüseyin Karabey'i dakikalarca alkışladılar.

 

Seyirci En İyi Film Ödülü 'Sesime Gel' e üçüncü kez veriliyor. İlki Nisan ayında Istanbul Film Festivali'nde Türk izleyiciler tarafından verilirken, ikinci kez Eylül ayında Milano Film Festivali'nde İtalyanlar tarafından verilmişti. Şimdi de Arjantinli izleyiciler 'Sesime Gel'i en iyi film seçti.

 




"Sesime Gel" Filmi Arjantin'de ilk defa ve 60 yıldır yapılan bir festivalde en büyük ödülü Türkiye'ye getirdi. Film 5 Aralık'ta Başka Sinema'da vizyona giriyor. 
Editör: TE Bilisim