VENEDİK FİLM FESTİVALİ DİREKTÖRÜ ALBERTO BARBERA’DAN “SİVAS” FİLMİNE ÖVGÜ!

Venedik Film Festivali direktörü Alberto Barbera; verdiği röportajda, ilk uzun metrajlı filmi “Sivas” ile ana yarışma bölümüne seçilen Kaan Müjdeci’den övgüyle bahsetti. Genç yönetmenin büyük bir yeteneğe sahip olduğunu söyleyen Barbera; Müjdeci’nin, yönetmen olarak daha çok tanınmasını arzu ettiklerini belirtti.

 

71. Venedik Film Festivali’ne seçilen filmler hakkında konuşan festival direktörü Alberto Barbera; ilk uzun metrajlı filmi “Sivas” ile ana yarışma bölümüne seçilerek büyük bir başarıya imza atan Kaan Müjdeci’den övgüyle söz etti. Barbera, ilk filmiyle Venedik Film Festivali’nde resmi yarışma bölümüne seçilen ilk Türkiyeli yönetmen olan Kaan Müjdeci için; “Müthiş bir yetenek. Gerçek bir sinema tutkunu ve kendisinin yönetmen olarak daha da fazla tanınmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

Dünya prömiyerini, 27 Ağustos – 6 Eylül 2014 tarihleri arasında gerçekleşecek 71. Venedik Film Festivali’nde yapacak olan “Sivas”ın yer aldığı yarışma bölümünün jüri başkanlığını bu yıl, ünlü Fransız besteci Alexandre Desplat üstleniyor.

11 yaşındaki Aslan adlı bir çocuk ile Sivas isimli bir dövüş köpeğinin, bozkırda geçen hikâyesinin anlatıldığı filmin başrollerinde; Doğan İzci ve Çakır yer alıyor. Ana oyuncuların neredeyse tamamının, Yozgat Yerköy’de yaşayan halktan oluştuğu filmde; Muttalip Müjdeci, Hasan Özdemir, Ezgi Ergin, Furkan Uyar ve Hasan Yazılıtaş’a, profesyonel oyuncular Ozan Çelik, Banu Fotocan ve Okan Avcı eşlik ediyor.

İstanbul Film Festivali Köprüde Buluşmalar Atölyesi kapsamında 1000 Volt Post Prodüksiyonu Ödülü alan ve Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün yapım desteği ile gerçekleştirilen “Sivas”ın çekimleri, geçtiğimiz sene Yozgat’ın Yerköy ilçesinde gerçekleştirildi. Senaryosu da Kaan Müjdeci’ye ait olan filmin görüntü yönetmenliğini Armin Dieroff ve Martin Hogsnes Solvang üstlendi.

Editör: TE Bilisim