Bugüne kadar deniz kıyısında inci edasıyla dizilmiş balık restoranları ile damak tadını bilenlerin vazgeçilmez adresi olan Dalyan, şimdilerde Türkiye'nin ilk aşk festivaline ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. 21-22 Kasım tarihlerinde gerçekleşecek festivali düzenleyen ise bir kamu kurumu, Çeşme Belediyesi... Turizm alanında yaptığı atılım ve vizyoner projelerle son zamanlarda adından sıkça söz ettiren Çeşme Belediyesi'nin geçtiğimiz Nisan ayında, İstanbul'daki Rahmi Koç müzesinde tanıtımını gerçekleştirdiği 9 Durak 9 Deneyim tanıtım kampanyası kapsamında yapılacak festival, gerçek bir aşk hikayesinden ilham almış.


9 Durak 9 Deneyim” Projesi Hakkında

 

Coğrafi açıdan kolay ulaşılabilen, 5 yıldızlı otellerin yanı sıra çok sayıda butik oteli de bünyesinde barındıran Çeşme, kendine özgü mimarisi, farklı gastronomik deneyimler sunan zengin ve lezzetli mutfağı ile kültürel bir kavşak sayılıyor.

“9 Durak 9 Deneyim” projesi, eğlence ve gece hayatı sevenlerden doğa turizmine, eno (şarap) turizmden kaplıca turizmine ve su sporlarına uzanan çok geniş bir perspektifte misafirlerini ağırlayan, Türkiye’nin en eski ve bilinen destinasyonlarından olan Çeşme’nin yeterince bilinmeyen yönleri ile beldelerinin tanıtılması ve sezonun 10 aya çıkarılabilmesi amacıyla başlatıldı. Çeşme Merkez’in yanı sıraReisdere, Ovacık, Ilıca, Ildırı, Germiyan, Dalyan, Çiftlikköy, Alaçatı ile 9 farklı durakta 9 farklı deneyim imkanı sunmayı amaçlayan proje kapsamında Çeşme Belediyesi’nin önderliğinde  bir dizi tanıtım faaliyeti başlatıldı.  Bu projelerle birlikte Çeşme’nin sadece bahar ve yaz aylarında değil, sonbahar ve kış aylarında da seyahat severler için bir cazibe merkezi olması hedefleniyor.

Editör: TE Bilisim