“SİVAS”IN KÜÇÜK YILDIZINA PREMIO BASTIO D’ORO 2014 EN İYİ ERKEK OYUNCU ÖDÜLÜ!

71.Venedik Film Festivali’nde Altın Aslan için yarışan, Kaan Müjdeci’nin filmi “Sivas”ın küçük başrol oyuncusu ilk ödülünü aldı.

Dünya prömiyerini yaptığı festivalde oldukça olumlu yorumlar alan “Sivas”ın başrol oyuncusu Doğan İzci; filmdeki performansıyla Premio Bastio D’Oro 2014 – En İyi Erkek Oyuncu Ödülü’nü kazandı. Farklı ülkelerden 15 sinema eleştirmeninden oluşan Premio Bastio D’Oro 2014 jürisine, Josef Schnelle başkanlık ediyor. Ödüller her yıl, insana dair meselelere eğilen filmlere veriliyor. 5 Eylül Cuma akşamı Lido di Venezia’da düzenlenen törene, Türkiye’ye döndüğü için katılamayan Doğan İzci’nin ödülünü Kaan Müjdeci teslim aldı. Ödülün İzci’ye verilmesiyle ilgili açıklamada; performansının yoğunluğunun, soğukkanlılığının ve doğallığının, duygu aktarım gücünün profesyonel düzeyde olduğu ifade edilirken, Türk Sineması’nın 100. yılında büyük bir yetenek keşfedildiğinin de altı çizildi.

11 yaşındaki Aslan adlı bir çocuk ile Sivas isimli bir dövüş köpeğinin, bozkırda geçen hikayesini anlatan “Sivas”ın yer aldığı yarışma bölümünün jüri başkanlığını bu yıl, ünlü Fransız besteci Alexandre Desplat üstleniyor. “Sivas”ın başrollerinde; Doğan İzci ve Çakır yer alıyor. Ana oyuncuların neredeyse tamamının, Yozgat Yerköy’de yaşayan halktan oluştuğu filmde; Muttalip Müjdeci, Hasan Özdemir, Ezgi Ergin, Furkan Uyar ve Hasan Yazılıtaş’a, profesyonel oyuncular Ozan Çelik, Banu Fotocan ve Okan Avcı eşlik ediyor.

İstanbul Film Festivali Köprüde Buluşmalar Atölyesi kapsamında 1000 Volt Post Prodüksiyonu Ödülü alan ve Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün yapım desteği ile gerçekleştirilen “Sivas”ın çekimleri, geçtiğimiz sene Yozgat’ın Yerköy ilçesinde gerçekleştirildi. Senaryosu da Kaan Müjdeci’ye ait olan filmin; görüntü yönetmenliğini Armin Dieroff ve Martin Hogsnes Solvang üstlenirken, kurgusunu ise Yorgos Mavropsaridis yaptı.

 

Editör: TE Bilisim