SIRA DIŞI İNSANLAR 64.TRENTO FİLM FESTİVALİ 365 PROGRAMI KAPSAMINDA İTALYA’YI GEZİYOR

 

Karadeniz insanının zorluklarla başa çıkmada öne çıkardığı pratik zekasını ve doğa ile mücadelesini konu alan SIRA DIŞI İNSANLAR  belgeseli 7 ay içinde 25 ulusal ve uluslararası festivalde gösterildi ve ayrıca dağ kültürünü anlatması sebebiyle MOUNTAIN FILM FESTIVAL'inden “2016 Seven Summits Award Winner” ödülünü aldı.

Mayıs Ayında İtalya’nın Kuzey Alplerinde yer alan bir şehir olan Trento’daki 64.TRENTO FİLM FESTİVALİ’ne seçilen ve daha sonra da izleyici tarafından beğenilmesi nedeniyle aynı festivalin İtalya’daki birçok şehri kapsayan gösterim programı olan 365’e seçilen belgesel Doğu Karadeniz insanının yaratıcılığını, köklerimize ve doğaya sahip çıkmamız gerektiğini Metin Akıncı ve Bilal Atasoy gibi sıra dışı kişiler üzerinden anlatıyor.

Belgesel, Giresun,Trabzon ve Rize’de çekildi. Belgesele, Çebi Vakfı ile Bizim Neslin Uşakları Derneği destek verirken çok sayıda kişi de katkıda bulundu. Finansmanı Fongogo üzerinden kitlesel fonlama ile gerçekleştirilen ve 4K görüntü kalitesiyle  çekilen  SIRA DIŞI İNSANLAR belgeselininilk gösterimiAntalya Film Festivali’nde yapılmıştı.

Daha önce Orhan Tekeoğlu yönetmenliğinde ve Nurdan Tekeoğlu yapımcılığında TRT ödüllü İFAKAT, Moskova Film Festivali seçkisinde yer alan ve Kanada Film Festivali en iyi yabancı film ödülü olan, “göç” temalı, Uluslararası Göç Örgütü destekli ÖYLE SEVDİM Kİ SENİ filmi ve 2015 yılında da SIRA DIŞI İNSANLAR ve EvgeniaTirdatova ve Yasemin Pirinçcioğlu ortaklığında RUDOLF NUREYEV: DÜŞLERİNİN ADASI belgeselleri çekildi. Bu yıl ise Mehmet Tığlı yönetmenliğinde ve Nurdan Tekeoğlu yapımcılığında ve Orhan tekeoğlu danışmanlığında, başrolünü Fatih Dokgöz’ün oynadığı İKİZ YILDIZLAR isimli bir kısa film çekildi.

 

Belgeselin Künyesi:

Yapımcı/ Nurdan Tümbek Tekeoğlu

Yönetmen /Orhan Tekeoğlu

Görüntü Yönetmeni /Görkem Özok

Kurgu /Naim Kanat 

Editör: TE Bilisim