Ödüllü yapımcı Zeynep Özbatur Atakan’ın, sinemaya güç vermek amacıyla kurduğu YAPIMLAB tarafından verilen YAPIMLAB Genç Yapımcı Ödülü; 21 Ağustos Perşembe günü ilk kez 20. Saraybosna Film Festivali’nde verildi! Dünya sinemasında bağımsız film yapımcılarının desteklenmesi ve Türkiye ile işbirliğinin artması amacıyla, verilen ödüle, Yunanistan’dan “17” isimli proje ile yapımcı Phaedra Vokali layık görüldü.

 

Nuri Bilge Ceylan’ın son 10 yılda çektiği tüm filmlerin yapımcılığını üstlenen, SEYAP Yönetim Kurulu Başkanı ve EWA (European Women’s Audiovisual Network) Başkan Yardımcısı Zeynep Özbatur Atakan tarafından kurulan YAPIMLAB; seminerleri ve atölye çalışmalarını yanı sıra genç ve bağımsız yapımcıları da destekleyerek sinemaya güç vermeye devam ediyor.

YAPIMLAB tarafından bu yıl ilk kez, 20. Saraybosna Film Festivali kapsamında verilen YAPIMLAB Genç Yapımcı Ödülü; dünya sinemasında bağımsız film yapımcılarının desteklenmesi ve Türkiye ile işbirliğinin artması amacıyla veriliyor. Bu sayede, farklı kültürdeki yapımcıların kendi ülkeleri ile sınırlı kalmayıp farklı ülkelerle sanatsal, teknik ve kültürel işbirliğini arttırması hedefleniyor. Bağımsız bir ödül olan YAPIMLAB Genç Yapımcı Ödülü ile birlikte, yapımcılık alanında fark yaratacak yapımcılarla birlikte farklı ve alternatif film yapım modellerinin oluşturulması ve geliştirilmesi amaçlanıyor.

21 Ağustos 2014, Perşembe günü 20. Saraybosna Film Festivali’nde verilen YAPIMLAB Genç Yapımcı Ödülü’nün ilkine; “17” projesiyle, “Talent Campus Pitch and Pack” katılımcılarından Phaedra Vokali layık görüldü. Genç yapımcı Vokali’nin, bağımsız filmler üretmek için kurulan şirketi Marni Film, genç yönetmen ve sanatçılarla projeler üretmeyi amaçlıyor.

Yapımcı Phaedra Vokali ve “17”nin yönetmeni Nikos Kyritsis önümüzdeki aylarda İstanbul’a gelecekler. Proje üzerine yapılacak analiz çalışmasının yanı sıra, yapımcının Türkiye sinema endüstrisini tanıması ve işbirlikleri gerçekleştirmesi amacıyla, sektörü tanıması için toplantılar organize edilecek ve üzerinde çalışmakta olduğu proje tamamlanana kadar danışmanlık hizmeti verilecek.

2014’te sadece Saraybosna Film Festivali kapsamında verilen ödül, gelecek yıllarda da farklı festival ve etkinliklerde verilmeye devam edecek.

 

Editör: TE Bilisim