Bu sene ikincisi düzenlenecek olan ve Sapanca'nın en güzel sahillerinden biri olan ve Kırkpınar hava alanı diye bilinen göle sıfır muhteşem alanda gerçekleşecek etkinliği Sapanca Belediyesi. Sakarya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Türkiye Ulusal Kamp ve Karavan Federasyonu, Sakarya Kamp ve Karavancılar Derneği. Sakarya Doğa ve Bisikletçiler derneğiyle birlikte birçok İlin dernekleri de destek veriyor.

İşte Sakarya Festivalinin Program Akışı

İstanbul yönünden gelecek olan katılımcılar 4 Mayıs 2018 günü Saat 12 - 12.30 arası  TEM üzerindeki Berceste Tesislerinde buluşacaklar.

Ankara ve Eskişehir istikametinden gelecek olanlar ise Adapazarı gişeler çıkışındaki ilk benzinlikte toplanacak ve Bercesteden Eskort eşliğinde yola çıkacak kortej onları takriben 20 dakika sonra alacak.

Oradan Sapanca Belediyesinin Üstü Açık Turist otobüsü önde arkasında da Başoğlu Karavanın Faytonu bazı bisikletçiler Tanıtıma Katılacak firma ve Kampa katılacak konuklarla birlikte Adapazarı Arifiye Sapanca ve Kırkpınardan geçilerek festival alanına varılacak.

Kortej sırasında müzik eşliğinde Faytonda yer alacak bazı kızlarımız izleyenlere binlerce çiçek atacak.

Festivale katılmak istemeyenler ise Kırkpınar Hava alanına doğrudan gidebilecek.

5 Mayıs 2018

Festival Alanında yapılacak bazı etkinlikler yanında muhtemelen Sapanca Belediye Başkanını,İl Kültür ve Turizm Müdürü, Ulusal Kamp ve Karavancılar Federasyon Başkanı ve Festivale katılacak Dernek Başkanlarının da katılımıyla Karavancılığın ve doğa tutkunlarının Türkiye'deki bugünkü ve gelecekteki yeri konuşulacak, Ayrıca Adapazarı'nın Meşhur Islama Köftecisi İsmail tarafında kabak tatlısı ikramı yapılacak ve Kamp ateşi yakılacak.

SakaryaTV Festivali Naklen verecek

24 Saat aralıksız ve her fırsatta naklen yayınlarıyla 30 üstü ortak yayıncılarıyla 24 Saat yayında olan SakaryaTV bu festival Kortejini, festival içindeki etkinlikleri, konuşmaları ve ilginç röportajları her fırsatta canlı yayınlayacak.

6 Mayıs 2018

Festivalin son gününde ise Festival günleri sırasında, konuklarımızı her fırsatta sapanca Belediyesi Üstü Açık Turist Otobüsü ile yapılacak gezilerde olduğu gibi Pazar günü de güzel bir sürpriz bekliyor olacak.  6 MAYIS 2018 günü düzenlenecek ABHAZ ŞÜRASI çerçevesi içinde Sakarya Muhtarlar Derneği Başkanlığınca yapılan girişim sonrası arzu eden konuklarımıza muhteşem Abhaz yemekleri yörenin en güzel köylerinden biri olan Balalı Köyünde konuklarımıza ikram edilecektir.

Karavanlara su ve Elektrik hizmeti verilecek

Festivalimize katılacak Karavanlara su ve elektrik hizmeti yanında Karavan ve Çadır kuracak kampçılardan her hangi bir ücret alınmayacaktır.