5-6 Eylül tarihlerindeki festivale katılanlar kamp kurup müziğin başarılı isimlerini dinleyerek bol eğlenceli, bol geyikli anlara imza atacak.
 
Nilüfer Belediyesi, Bursada yine bir ilke imza atarak kenti, 5-6 Eylül tarihlerinde Müzik Festivali ile buluşturuyor. Binlerce kişinin katılacağı Festivalde yerli ve yabancı çok sayıda sanatçı konser verecek.
Bursada bugüne kadar yapılmayanı yapacak olan Nilüfer Belediyesi, Nilüfer Müzik Festivali ile hem halkı müziğe doyuracak hem de  Tohum Kütüphanesi oluşturulmasına   katkıda bulunacak.  Katılımcıları bol eğlenceli, bol geyikli anlar vaad eden Nilüfer Müzik Festivalinin tanıtımı Balat Ormanında düzenlenen basın toplantısında yapıldı.
Geniş katılımla gerçekleşen basın toplantısında Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, festival hakkında bilgi vermeden önce Türkiyeyi acıya boğan terör olaylarına değindi.
KORKMAK BİZE YAKIŞMAZ
Türkiyenin çok gergin günlerden geçtiğine dikkat çeken Başkan Bozbey, Gün geçmiyor ki acı yüreğimizi dağlamasın, gün geçmiyor ki ateş bağrımızı yakmasın. Teröre kurban ettiğimiz, şehit verdiğimiz evlatlarımız için içimiz acıyor. Ama biz, inadına barış diyen, inadına demokrasi ve inadına özgürlük diyen bir anlayışa sahibiz. Teröre istediğini vermeyecek, kendimizi yaşamdan geri çekmeyeceğiz. Sokaklarda, dışarıda bir yaşam var. Ve bu yaşam olağan akışında devam etmeli. Korkmak, sinmek bize yakışmaz. Bize en çok yakışan barışı, barışa olan özlemimizi sokaklara özgürlük diyerek gerçekleştirdiğimiz etkinliklerimizden biri olan Nilüfer Müzik Festivalinde bir kez daha dile getireceğiz diye konuştu.
BOL MÜZİK, BOL EĞLENCE
Başkan Mustafa Bozbey, 5-6 Eylül tarihlerinde Balat Ormanında düzenlenecek Nilüfer Müzik Festivalinin katılımcıları, hayatın tek düzeliğinden çekip müzikle eğlencenin doruğuna çıkaracağını söyledi.  Başkan Bozbey, Katılımcılar alternatif müziklerle farklılıklar yaşayacak, yeni arkadaşlıklar edinecek, sosyalleşecek, kaliteli müziğin ritmiyle kendinden geçerken kendini bulacak, kendini genç hissedecek diye konuştu. 
BİLET YERİNE BAĞIŞ
Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, dünyanın gittikçe kirlendiği, çevre sorunlarının herkesi adeta  çember altına aldığı bu günlerde, Müzik Festivaline  anlamlı bir misyon da yüklediklerini belirtti. Bozbey bu misyonu şöyle açıkladı: Türkiyede pek çok ilke imza atacak olan festivalin ilklerinden birisi, gelirinin tamamının Ekolojik Yaşam Derneğinin (EKODER) Tohum Kütüphanesi Projesine aktarılacak olması. Dünyaya dair kaygılarımızı bizlerle paylaştığını düşündüğümüz katılımcılar, Festivalimizewww.nilufermuzikfestivali.com internet sitesi üzerinden yapacakları bağışla katılabilecekler. Festivale katılanlar, dünya için yaşamsal ve ertelenemez bir kaygı kaynağı olan ekolojik gelecek için bir adım atmış olacaklar.
Müzik Festivalinin ilk bağışını da yapan Başkan Bozbey, temsili biletini de Nilüfer Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Güney Özkılınçtan aldı.



ÜNLÜ İSİMLER SAHNE ALACAK
Nilüfer Müzik Festivalinde, yerli ve yabancı bir çok sanatçının  sahne alacağını söyleyen Başkan Bozbey,  MFÖ, Şebnem Ferah, Riff Cohen, Dubioza Kollektiv, Oi Va Voi, Aydilge, Yasemin Mori gibi isimlerin de arasında yer aldığı müziğin en iyileri Nilüfer Müzik Festivalinde bir araya gelecek dedi. Bozbey, 5-6 Eylül tarihlerinde düzenlenecek  ve iki gün sürecek olan Festival  için alana girişlerin 4 Eylülde başlayacağını   ve isteyenlerin hazırlanan kamp alanında çadır kurup konaklayabileceğini kaydetti.  
 
60 BİN KATILIM
Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, bu yıl ilk kez düzenlenecek olan Nilüfer Müzik Festivaline 60 bin kişinin katılımını beklediklerini söyledi. Bozbey, Türkiyede düzenlenen festivallerde şimdiye kadar kullanılan en büyük sahnenin  Nilüfer Müzik Festivalinde kurulacağına da vurgu yaparak  Katılanlar hem kaliteli müzik dinleyecek hem de bol geyikli, renkli, capcanlı anlar yaşayacak dedi.
Bozbey, festival alanında, iki ayrı sahnenin yanı sıra oyun alanı ve gıda stantlarının da yer alacağını, gıda stantlarında fastfood yerine yine Türkiyede ilk kez yöresel kadın derneklerinin hazırladığı geleneksel tatların ağırlıklı olarak bulunacağını da kaydetti.
Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Dünyayı sev, geyiği öp, festivale gel diyerek herkesi Nilüfer Müzik Festivaline davet etti.
GEYİK NEYİ TEMSİL EDİYOR?
Başkan Mustafa Bozbey, Nilüfer Müzik Festivalinin maskotu olan geyiğin neyi kastettiğini  merak edenler için de  şöyle açıkladı: Kasvetli gözlüklerimizi çıkarıp  dünyanın kirine, savaşa biraz daha sakin kafayla adeta uzaktan bakar gibi bakmak. Olumlu hislerimizi ve iyi niyetlerimizi büyük bir enerji halinde gökyüzüne dağıtmak istiyoruz. Geyik doğanın saflığını, temizliğini, üretkenliğini ve masumiyetini temsil ediyor. Biz de bu maskota, dünyamıza işte buradan bakmanın da mümkün olabileceği misyonunu yüklüyoruz. Ama geyiğe asıl anlamını katılımcılar yükleyecek. Onlar görmek istedikleri, tanımladıkları geyiğe yükledikleri tüm anlamları festival alanında paylaşacak.
 
ÜCRETSİZ ULAŞIM
Nilüfer Müzik Festivali için Balat Ormanında hazırlıklar devam ediyor. Katılımcıların iki gün boyunca müzik eşliğinde eğlenceli anlar yaşaması için önlemler alan Nilüfer Belediyesi, ulaşım konusunda da hizmet verecek. Kent merkezinden ve şehir dışından gelecekler için farklı noktalardan servis sağlanacak. Mudanya yolundan gelenler için Bursaray Emek İstasyonu, Ankara yolu ve İzmir Yolundan gelecekler için Bursaray Nilüfer İstasyonundan belli aralıklarla servis yapılacak. Ayrıca Bursa Şehirlerarası Otobüs Terminali, BUDO ve İDO ile Bursaya gelenlerin de Balat Ormanına ulaşmaları için belli saatlerde servisler düzenlenecek. Servislerden yararlanmak isteyenlerwww.nilufermuzikfestivali.com adresinden bilgi alabilecek.
Nilüfer Müzik Festivaline kendi araçları ile gelenler için de Mudanya Yolunda bulunan  Nilüfer Belediyesi Anadolu Arastası otopark olarak hizmet verecek. Kendi araçları ile gelenler burada araçlarını park edip yine servisle festival alanına gidebilecek.
 
Editör: TE Bilisim