2012 yılında “Geleceğin Aslanı” ödülünü alan,  Ali Aydın’ın KÜF adlı filmiyle Venedik Film Festival’ne katılan oyuncu bu kez aynı festivalde yabancı bir yapımın oyuncusu olarak bulunacak.


Geçen yaz çekimleri İngiltere’nin Bristol kentinde tamamlanan Esther May Campbell’in yönettiği LIGHT YEARS adlı İngiliz yapımı sinema filmi 2-12 Eylül arasında düzenlenecek 72'nci Venedik Film Festivali'nin “Uluslararası Film Eleştirmenleri Haftası Bölümü”nde yarışacak.

Muhammet Uzuner, Nuri Bilge Ceylan'ın Cannes Film Festivali’nden Grand Prix ödülü alan "BİR ZAMANLAR ANADOLU'DA" filmindeki Doktor Cemal rolüyle yalnızca ülkemizde değil dünya çapında beğeni toplamıştı.


İstanbul’da tanıştığı bir İngiliz (Beth Orton) ile evlenerek yaşamına İngiltere’de devam eden  bir türk mühendisi canlandıran Muhammet Uzuner; “Esther beni Bir Zamanlar Anadolu’da da izlemiş ve DEE rolü için çok uygun bulmuş. Bana ulaştıklarında çok heyecanlanmıştım. Senaryoyu okuyunca hem hikayenin bütününden hem de oynamam istenen karakterden çok etkilendim ve hemen kabul ettim. Cannes Film Festivali’nden sonar bu kez yabancı bir yapımla yine Avrupa’nın en önemli festivallerinden biri olan Venedik Film Festivali’nde olmaktan çok mutluyum” diyor.

“LIGHT YEARS” (Işık Yılları) adlı filmin yönetmeni Esther May Campbell. 2009 yılında “September” adlı kısa filmi ile İngilizlerin Oscarı sayılan BAFTA (Britanya Film ve Televizyon Sanatları Akademisi) ödülüne layık görülmüş.




Filmin diğer oyuncuları arasında müzisyen-oyuncu Beth Orton da dikkat çeken isimler arasında.

Third Films'in yapımcılığını üstlendiği film, BFI (Britanya Film Enstitüsü) ve Creative Englandtarafından destekleniyor. 

LIGHT YEARS, 8 yaşında bir kız çocuğunun annesini aramak için çıktığı zorlu yolculuğu yoğun bir atmosfer içerisinde anlatıyor.Bir günde geçen film, ailevi, toplumsal, kültürel ve çevreyle ilgili çağımızın sorunlarına değiniyor. Muhammet Uzuner filmde ailenin babası DEE karakterini oynuyor.

Editör: TE Bilisim