Geçtiğimiz yıl 12 Punto TRT Senaryo Günleri’nde TRT Uluslararası Ortak Yapım Ödülü kazanan İspanyol yönetmen Garsiya İbarra'nın ilk uzun metraj filmi “Kutsal Ruh”, dünyanın en prestijli festivallerinden Locarno Uluslararası Film Festivali’nin ana yarışmasına seçildi.

 

Dünyanın en prestijli ve en önemli festivallerinden Locarno Uluslararası Film Festivali’nde dünya prömiyerini yapacak olan “Kutsal Ruh” İspanya, Fransa ve Türkiye ortak yapımı bir film. “Kutsal Ruh” filmi, İspanya Film Fonu, Valensiya Kültür Enstitüsü, CNC, Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı, Eurimages, TRT, RTVE, À Punt Mèdia ve Movistar+ tarafından destekleniyor.

 

Bol ödüllü yönetmenin ilk uzun metraj filmi

1980 doğumlu İspanyol yönetmen Chema García Ibarra’nın daha önce çektiği kısa ve orta metrajlı filmler; Cannes Film Festivali “Yönetmenlerin 15 Günü Bölümü”, Sundance Film Festivali, Berlin Film Festivali ve Rotterdam Film Festivali’nde gösterildi. 200’den fazla ödül kazandı. İspanya’nın Elche şehrinde çekilen yönetmenin son filmi “Kutsal Ruh”’un çekimlerine, profesyonel oyuncu olmayan yerel halk da katıldı. Filmin önemli bir diğer özelliği ise 16mm ve 35mm filme çekilmiş olması.

 

“Gerçek ve fantastik olan arasında bir diyalog yaratmak istedim”

Filmle ilgili konuşan yönetmen Chema García Ibarra “Doğaüstü olanla doğal olanın birlikte de var olabileceğinin altını çizmek, gerçeklikle fantastik olan arasında bir diyalog yaratmak istedim. Karşıtların kurduğu oyun hep ilgimi çekiyor. Kara mizah ve dramayı komediyle karıştırmayı seviyorum. Hatta filmi yerel doğallıkla başlayıp, bilim kurguyla bitirmek tercih ettiğim bir şey. Rahatsızlığı, hayret etmeyi ve beklenmeyeni seviyorum” dedi.

 

15. Uluslararası Çocuk Dostluk Festivali Seattle'ı büyüleyecek! 15. Uluslararası Çocuk Dostluk Festivali Seattle'ı büyüleyecek!

Filmin konusu

Julio’nun ölümü, başkanlığını yaptığı Ovni-Levante isimli ufoloji derneği için çok kötü bir haberdir. Bu haber özellikle, dernek üyelerinden Jose Manuel’i derinden etkiler. Çünkü Julio ve kendisinin insanlığın kaderini değiştirecek gizli bir projeleri vardır. Artık tek başına hareket etmek zorundadır. 
Editör: TE Bilisim