T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Avrupa Birliği’nin mali desteğiyle hayata geçirilen “Ortak Kültür Mirası: Türkiye ve AB Arasında Koruma ve Diyalog-II (CCH-II) Hibe Programı” kapsamında, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından İstanbul Film Festivali bünyesinde düzenlenen Köprüde Buluşmalar’ın Film Geliştirme Atölyesi seçkisi belirlendi.

Anadolu Efes’in ana destekçisi olduğu, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından İstanbul Film Festivali kapsamında düzenlenen, Türkiye’den ve komşu ülkelerden yapımcı, yönetmen ve senaristleri, uluslararası sinema profesyonelleriyle buluşturmaya devam eden Köprüde Buluşmalar14-15-16 Nisan tarihleri arasında yüz yüze ve çevrimiçi olarak gerçekleştirilecek. Köprüde Buluşmalar Film Geliştirme AtölyesiWork in Progress ve Komşular atölyelerinde Türkiye’den ve komşu ülkelerden uzun metraj kurmaca ve belgesel projeleriyle post-prodüksiyon aşamasındaki filmlerin sunumları uluslararası sinema profesyonellerine yapılacak.

Köprüde Buluşmalar 17. yılında Türkiye’den ve komşu ülkelerden yapımcı, yönetmen ve senaristleri, uluslararası sinema profesyonelleriyle buluşturmaya devam ediyor.

Bu yıl Köprüde Buluşmalar Film Geliştirme Atölyesi’ne Türkiye’den 83 başvuru yapıldı. Başvurular danışma ve okuma kurulu tarafından değerlendirildi ve atölyeye katılacak 13 proje belirlendi. Projelerin uluslararası sunumları 14-15-16 Nisan tarihlerinde yüz yüze ve çevrimiçi olarak gerçekleştirilecek.

 

Bu yıl Film Geliştirme Atölyesi seçkisinde 10 tane ilk film projesi yer alıyor. Aşk Hakkında Bildikleri Her Şey (yön. Melik Kuru), Backstage (yön. Can Merdan Doğan), Define (yön. Musab Tekin), Gölgeler Çekildiğinde (yön. Burcu Aykar), Güve (yön. Aslı Akdağ), İnce Bir Alaydan (yön. Ozan Takış), Kurtarılmış Anılar Kütüphanesi (yön. Veysel Çelik), Lo-Fi (yön. Alican Durbaş), Sırtına Bir Şey Giy (yön. Oğuz Anbarlı) ve Suyun Yüzü (yön. Zeynep Köprülü) seçkide yer alan ilk film projeleri.

 

Film Geliştirme Atölyesi’nde yer alan projelerden Köksüz Kahkaha (yön. Nazif Coşkun) yönetmenin ikinci film projesi. Daha önce Son Oyun adlı kurmaca filmi ve Ben Uçtum Sen Kaldın ve Ölüm Elbisesi: Kumalık adlı belgesel filmleriyle çeşitli festivallere katılan Mizgin Müjde Arslan, atölyede Annem adlı projesinin sunumunu yapacak.

 

Kirpinin Boya Kalemleri adlı belgesel projesiyle seçkide yer alan Faruk Hacıhafızoğlu, ilk filmi Kar Korsanları ile 2013 yılında Work In Progress Atölyesi’ne katılmıştı.

 

Film Geliştirme Atölyesi'ne Seçilen Projeler 

• Annelerim - Çiroken Dayikemin (yön. Mizgin Müjde Arslan, yap. Seray Genc)

• Aşk Hakkında Bildikleri Her Şey (yön. Melik Kuru, yap. İrem Akbal)

• Backstage (yön. Can Merdan Doğan, yap. Erkan Taşkıran)

• Define (yön. Musab Tekin, yap. Ebru Aksoy)

• Gölgeler Çekildiğinde (yön. Burcu Aykar, yap. Nadir Öperli)

• Güve - The Moth (yön. Aslı Akdağ, yap. Bilal Bağcı)

• İnce Bir Alaydan (yön. Ozan Takış, yap. Tolga Topçu)

• Kirpinin Boya Kalemleri (yön. Faruk Hacıhafızoğlu, yap. Soner Alper)

7. FETHİYE BELGESEL GÜNLERİ 19 -20 NİSAN’DA! 7. FETHİYE BELGESEL GÜNLERİ 19 -20 NİSAN’DA!

• Köksüz Kahkaha (yön. Nazif Coşkun, yap. Gündüz Sevdi)

• Kurtarılmış Anılar Kütüphanesi (yön. Veysel Celik, yap. Asiye Alımcı Çelik)

• Lo-Fi (yön. Alican Durbaş, yap. İpek Erden)

• Sırtına Bir Şey Giy (yön. Oğuz Anbarlı, yap. Nesligül Satır)

• Suyun Yüzü (yön. Zeynep Köprülü, yap. Utku Zeka) 
Editör: TE Bilisim