İstanbul’da ikâmet eden 18-25 yaş arası sinema öğrencilerinden oluşturulacak beş kişilik jüri, Genç Ustalar bölümündeki filmleri değerlendirecek. Nespresso Genç Jürisi için başvurular 15 Şubat – 1 Mart arasında yapılabilecek.

İstanbul Film Festivali'nin geleneksel bölümlerinden, genç yönetmenlerin çektikleri ilk veya ikinci filmlerin yer aldığı Genç Ustalar bölümü, bu yıl uzun yıllardır sanatı ve sinema yeteneklerini destekleyen Nespresso’nun katkılarıyla yarışmalı bir bölüme dönüşüyor. Bu yıl ilk defa Genç Ustalar bölümündeki filmler, Nespresso’nun genç sinema profesyonellerini desteklemek amacıyla bir araya getireceği Nespresso Genç Jürisi tarafından ödüllendirilecek.

Festivalin İstanbul'da ikâmet eden 18-25 yaş arası sinema öğrencilerinden oluşturacağı beş kişilik Nespresso Genç Jürisi, Genç Ustalar bölümündeki filmleri değerlendirecek ve bir filmin yönetmenine yine Nespresso’nun katkılarıyla Genç Usta Ödülü'nü verecek. Nespresso'nun 3.000 Avro parasal ödülle desteklediği Genç Usta Ödülü, festivalin 19 Nisan akşamı yapılacak kapanış ve ödül töreninde, kazanan yönetmene verilecek.

Nespresso Genç Jürisi, festivalin resmi jürilerinden biri olacak, jüri üyelerine festival tarafından tam akreditasyon verilecek; geleceğin sinema profesyonelleri olarak festivalin tüm etkinliklerine katılacak, festivalin konuklarının yanı sıra diğer jüri üyeleri ve sinema profesyonelleriyle tanışarak festivali deneyimleme fırsatına sahip olacaklar.

FRANKOFON FİLM FESTİVALİ BAŞLIYOR FRANKOFON FİLM FESTİVALİ BAŞLIYOR
İstanbul Film Festivali'nin ilk Nespresso Genç Jürisi'nin beş üyesi, festivale yollayacakları film ve festival tutkularıyla neden jüri üyesi olmak istediklerini belirttikleri yarım sayfalık bir yazının değerlendirilmesiyle seçilecekler. Nespresso Genç Jürisi başvuru yazıları 15 Şubat - 1 Mart arasında festivale yollanabilecek. Seçim ve başvuru sürecine dair bilgi festivalin resmi sitesi film.iksv.org'da. 
Editör: TE Bilisim