İstanbul Caz Festivali kapsamında bu yıl 15. kez düzenlenen Genç Caz konserleri için başvuruda bulunan grup ve solo projeler arasından 28 Mayıs Pazar günü Salon İKSV’de yapılan değerlendirme sonrasında kazanan isimler, Gagarin Jazz Band, Deniz Özçelik Quintet, İstemeden OIdu!, İpek Göztepe Quintet, Bidar Kalender, Vibes Trio ve Fulya Akça Quartet bu sene 24. İstanbul Caz Festivali kapsamında gerçekleştirilecek etkinliklerde sahne alacak.

Genç Caz Seçici Kurulu tarafından, İpek Göztepe Quintet ve Bidar Kalender festivalin bu yıl da programında olan ve 9 Temmuz Pazar günü düzenlenecek, Parklarda Caz etkinliği kapsamında ücretsiz Genç Caz konserlerinde yer almaya hak kazandı. Elemelerde kazanan diğer iki topluluk, Vibes Trio ve Fulya Akça Quartet ise 13 Temmuz Perşembe ve 14 Temmuz Cuma akşamı Zorlu PSM’de kurulacak açık sahnede birer konser verecek. Bu isimler ayrıca, festival kitapçığı ve festivalin resmi web sitesinde, festival sanatçıları içerisinde yer alacaklar.

Türkiye’de amatör veya yarı profesyonel olarak müzikle ilgilenen genç müzisyen ve toplulukların festival programında yer alabilecekleri bir platform oluşturmanın yanı sıra onları teşvik etmeyi ve profesyonel müzik dünyasına hazırlamayı da amaçlayan Genç Caz’ın Seçici Kurulu’nda bu sene gazeteci Kanat Atkaya, yazar ve programcı Yekta Kopan, müzisyen Aycan Teztel, müzisyen Cem Tuncer, müzisyen Cenk Erdoğan, müzik yazarı Feridun Ertaşkan, müzisyen Ferit Odman, müzisyen Hediye Güven, müzik yazarı ve yapımcı Hülya Tunçağ, müzik yazarı Sevin Okyay ve İstanbul Caz Festivali Direktörü Pelin Opcin yer aldı.

Genç Caz konserleri, geçen on dört yıl içerisinde 50’nin üzerinde genç caz sanatçı ya da topluluğuna dünyaca ünlü caz sanatçılarıyla aynı festivalde yer alma imkânı sağladı. Bunun yanı sıra sanatçılar İstanbul Caz Festivali sonrasında başka festivallere katıldılar ve Türkiye ile yurt dışındaki çeşitli caz kulüplerinde sahne alma fırsatı yakaladılar. Geçtiğimiz yıllarda Genç Caz katılımcıları arasında Gevende, Mikado, Ece Göksu, Ozan Musluoğlu, Batuhan Şallıel ve Anıl Şallıel, Volkan Topakoğlu, Yaşam Hancılar, Cihan Mürtezaoğlu, Deniz Taşar, Çağrı Sertel, Ekin Cengizkan, Başak Yavuz, Tolga Erzurumlu, Tümer Uluçınar, Hakan Başar, Geeva Flava, Eylül Biçer, Sanat Deliorman ve İpek Dinç gibi müzisyen ve topluluklar yer alıyor.