Film, New York’ta düzenlenen “American Online Film Awards”ta gösterilecek ve Uluslararası Madrid Film Festivali’nde, En İyi Yabancı Film ve En İyi Yabancı Film Yönetmeni dallarında yarışacak. Burcu Biricik, Caner Toprak, Kenan Baydemir, Uğur Biçer ve Onur Uysal’ın rol aldığı film, New York ve Madrid seyircisiyle buluşmanın heyecanını yaşıyor.



Senaryosu ve yönetmenliğini Serdar Gözelekli’nin, yapımcılığını Cemil Çetin’in üstlendiği filmin öyküsü Hamdi Koç’a ve müzikleri Özlem Tekin’e ait. Filmde kullanılan tüm çizimler ve jenerik fontları ise Galip Tekin imzasını taşıyor.

 

“İnanç Odası”, bir hücre evinde masum insanların ölümüyle sonuçlanacağını bildikleri bir canlı bomba eylemine hazırlanan dört genci ve kanlı eyleme bir kaç saat kala, içlerinden “Militan” olanın simitçiyi polis zannederek eve getirmesi ile içinden çıkılmaz karışıklıkları anlatıyor. Baskı ve işkenceye rağmen polis olduğunu kabul etmeyen simitçi kesin inançların da sorgulanmasına yol açacaktır. Yıkılan inançlara rağmen İnanç Odası ayakta kalabilecek midir?

Editör: TE Bilisim