28 Kasım’da Ankara’dan yola çıkacak festival, 8 Aralık’a kadar sinemaseverlerle buluşacak. 28 Kasım - 4 Aralık tarihleri arasında başkentteki gösterimleri devam ederken, Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi’nin katkılarıyla, 3-7 Aralık tarihleri arasında Eskişehir’e konuk olacak. Festival yolculuğunu, Sinop Kültür ve Turizm Derneği’nin katkılarıyla 5-8 Aralık’ta Sinop’ta tamamlayacak.

 

Sinemanın seçkin örneklerini Türkiye’nin değişik kentlerindeki sinemaseverlerle buluşturmak ve Türkiye sinemasını dünyaya tanıtmak için tam 20 yıldır yollarda olan Gezici Festival, bugüne kadar toplam 5 ülke ve 23 şehre giderek, 56 bin 872 kilometre yol katetti. 1995’ten bu yana dünya ve Türkiye sinemasının en yeni örneklerini izleyicisiyle buluşturan Gezici Festival seyircisini, 20’nci yılda da birçok sürpriz bekliyor. Filmler, Ankara Kızılay Büyülü Fener Sineması ve Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde başkent seyircisiyle buluşacak. Eskişehir ve Sinop’taki gösterimler ise Eskişehir Anadolu Üniversitesi Sinema Salonu ve Sinop Halk Eğitim Merkezi’nde gerçekleşecek. Çankaya Belediyesi’nin katkılarıyla, Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde ve Sinop Kültür ve Turizm Derneği’nin katkılarıyla Sinop’ta yapılacak tüm gösterimler ücretsiz gerçekleşecek.

 

FESTİVAL’İN 20’NCİ YIL TEMASI ‘SİNEMA AŞKINA’

 

Festivalin bu yılki teması “Sinema Aşkına!”, sinemaya duyulan aşkın hiç bitmediğinin birer kanıtı olan ve sinema tutkusunu konu alan filmleri bir araya getiriyor. Polonyalı yönetmen Krzystof Kieslowski’nin Amarü, Jean-Luc Godard’ın son filmi Dile Veda, Yael Andre’nin yönettiği Diktatör Olduğumda, Mark Cousins’ın İlk Film’i, Cem Kaya imzalı Mor nam-ı diğer Remake, Remix, Ripoff ve Nanni Moretti’nin Yakın Plan’ın Galası adlı yedi dakikalık kısa filmi ile birlikte gösterilecek, yönetmenliğini Abbas Kiarostami’nin yaptığı Yakın Plan bu bölümde yer alıyor. 

Editör: TE Bilisim