Katadrom Kültür, Sanat ve Sosyal Politikalar Derneği tarafından düzenlenen Uluslararası Farklı Perspektifler Film Festivali / Changing Perspectives Film Festival”, yedinci yılında  06 – 10 Mart 2019 tarihleri arasında İstanbul’da başlıyor.

Festivale Başvurular Devam Ediyor.


Son Başvuru Tarihi: 11 Ocak 2019

06-10 Mart 2019 Tarihleri arasında gerçekleşecek festivale başvurular 11Ocak 2019tarihine kadar https://filmfreeway.com/icpsff adresinden yapılabiliyor.

Dünyanın “take-a-way” özelliğine  sahip tek festivali olarak özel gösterim seçkileriyle daha önce aralarında Sofya, Berlin, Kopenhag, Oldenburg, Talin, Madrid, Leipzig,Yogyakarta, Sao Paulo gibi şehirlerin de bulunduğu birçok şehirde sinemaseverlerle buluşan festival, genç sinemacılara filmlerini, dünyanın farklı şehirlerinde, alternatif mekanlarda gösterme fırsatı sunmaya devam ediyor.

 

Ana Tema “Mesafe”
Her yıl ulusal ve uluslararası gündemin içinden sosyal bir meseleye odaklanan festivalin 2019 teması zihinlerdeki ve somut gerçeklikteki uzaklıkları, ayrışmaları ve buluşmaları içeren “mesafe” olarak belirlendi.

 

100'ün üzerinde kısa filmin gösterileceği festivalde filmler; kültürel görüş ve farklılıkların ortaya konduğu Kültürel Bakış, değişimin kendisine, düşüncesine ve pratiklerine yoğunlaşan Değişim Deneyimi, hayatın absürt ve mizahi yönlerinin konu edinildiği filmlerinin yer aldığı Gülünç, güçlü kadın öykülerini anlatan Mor Portreler, her türlü ötekileştirmeye ve ayrımcılığa karşı filmleri kucaklayan Şemsiye, çocuklara dair hikayelerin anlatıldığı Kaleydoskop ve olaylara geçmiş ve nostaljik bir perspektiften  bakan Çok Uzak Çok Yakın, Algıları altüst eden deneysel filmlerden oluşan, Melez Algılar, gerilim ve korku temalı kısalardan oluşan Ürkünç, keskin dönüşlerle tamamen değişen hayatları anlatan Viraj gibi bölüm başlıkları altında izleyiciyle buluşacak.

 

Uzun Metraj Yerli Filmler
2013 yılında kısa film festivali olarak başlayan Farklı Perspektifler, son dört yılında programına yıl içerisinde ses getirmiş yerli yapımlardan oluşan uzun metraj bir film seçkisi dahil ediyor. 2019 yılında da kısa film programının yanında uzun metraj filmlerden oluşan bir seçki festival izleyicisinin beğenisine sunulacak.

 

Potluck Ödülü

Katılımcıların ödemiş oldukları başvuru ücretlerinin toplamıyla oluşturulan “Potluck Ödülü”, en iyi filme takdim edilecek. Bu şekilde, başvuruda bulunan tüm sinemacılar, bir başka sinemacıya doğrudan katkıda bulunmuş olacaklar. 

 

SALT Beyoğlu ve Yeşilçam Sineması ve SUPA Suriye Pasajı Festivale Ev Sahipliği Yapıyor.
SALT Beyoğlu Açık Sinema ve Yeşilçam Sineması'nda
gerçekleştirilecek ücretsiz film gösterimleri ve atölyelerin yanı sıra SUPA Suriye Pasajı Salon festival etkinliklerine de ev sahipliği yapacak.

 

 

Festivalle ilgili detaylı bilgi festivalin resmi web sayfası www.icpsff.com  ya da www.katadromart.com adreslerinden alınabilir.

 

 

7. Uluslararası Farklı Perspektifler Film Festivali
7th International Changing Perspectives Film Festival

 

Katadrom Kültür, Sanat ve Sosyal Politikalar Derneği
Katadrom Arts, Culture and Social Politics Association