BİFED-BOZCAADA ULUSLARARASI EKOLOJİK BELGESEL FESTİVALİ BAŞLADI

30 Ekim – 2 Kasım 2014 tarihleri arasında Bozcaada’da düzenlenen BİFED, Bozcaada Belediye Başkanı ve Festival Başkanı Dr. Hakan Can Yılmaz, Yönetmen senarist ve yapımcı Yeşim Ustaoğlu, ünlü Kanadalı belgesel yönetmeni Mark Achbar’ın da katıldığı bir törenle başladı.


Bozcaadalıların yoğun ilgi gösterdiği açılışta Bozcaada Belediye Başkanı ve Festival Başkanı Dr. Hakan Can Yılmaz açılışta yaptığı konuşmasında “dünyanın ve Türkiye’nin içinde bulunduğu ekolojik sorunlara” dikkati çekerek “Bozcaada’nın bilim, ekoloji ve sanat çevrelerinden isimleri bir araya getirerek ekolojik sorunlara öncü olacağını ve bu festivalin Bozcaada’ya çok yakıştığını” belirtti.

30 farklı ülkeden 170 filmin başvurduğu ve 20 filmin yarışmalı bölümde yer aldığı BİFED’de Festival Yönetmeni Petra Holzer: “Bozcaadalıların yoğun ilgisinden çok memnun olduklarını” söyleyerek ekledi :”Çok hareketli bir festival yaşıyoruz. Sıcak bir ortamın oluşması bizi çok mutlu etti. Son zamanlarda imar tartışmaları ile gündeme gelen Bozcaada’da bir ekoloji belgesel festivalinin zamanlaması da bizim için çok önemli”.

Festivalde film gösterimlerinin yanı sıra Alper Maral’ın gerçekleştireceği “Belgesel Sinemada Müzik” Atölyesi ile hafta sonu çocuklar için yapılacak özel belgesel film gösterimleri de yer alıyor.


Festivalin son günü, yeni yasa tasarısıyla birlikte zeytinlik alanlar için neler yapılabileceğinin tartışılacağı “Zeytin Toplantısı” düzenlenecek. Toplantıya, CHP’nin Çevreden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Şafak Pavey, CnnTürk Para Dedektifi programı yapımcısı Cem Seymen ile şair ve yazar Sefa Taşkın katılacak.

Ünlü Kanadalı belgeselci Mark Achbar, Yönetmen Yeşim Ustaoğlu, Sinema Eleştirmeni Cüneyt Cebenoyan ile belgesel yönetmeni Seray Genç’in jüri olarak görev aldığı Bozcaada Uluslararası Ekolojik Belgesel Festivali 2 Kasım’da sona erecek.

Editör: TE Bilisim