Diagonale Ascendante 14 ve 15 Kasım tarihlerinde bomontiada’da...

14 Kasım Cumartesi saat 20.00’de ve 15 Kasım saat 15.00 ve 20.00’de bomontiada’da  gerçekleşecek performanslar ücretsiz olarak izlenebilinecek.

Köprüde Buluşmalar Film Geliştirme Atölyesi Seçkisi Köprüde Buluşmalar Film Geliştirme Atölyesi Seçkisi

Ayrıca yapımın çevrimiçi gösterimini 21 Kasım (saat 20.00) - 28 Kasım tarihleri arasında Institut français'nin YouTube kanalından izleyebilirsiniz.

Retouramont tarafından hayata geçirilen bu dans projesinde Nathalie Tedesco ve Fanny Gombert bedenin yükselişteki sınırlarını ve enerjisini dik bir yapıya tırmanarak sorguluyor. Diagonale Ascendante’ın akşamları gerçekleşecek ikili performansı ise, farklı bir görsel şenliğe dönüşüyor. Bu düet, dansçıların hareket ettiği yapıya projeksiyonunda yansıtılmasıyla pekiştiriliyor. Gerçek bedenlerin, gölgelerin ve yansıtılan imgelerin oluşturduğu bu görsel yapının yüzeyinde dansçıların devasa gölgeleri adeta yüzüyor.Boşluğu merkeze alan bu gösteri günümüze işaret ediyor; bedenlerimiz hareket etme arzusundayken, bizden ayrı, bizden başka bir şeye bağlı olarak farklı bir devinimle yaşamı başka/farklı bir hareket içinde yenide üretiyoruz.


14 Kasım Cumartesi 20:00 

Ücretsiz etkinlik.
Süre: 30’; ara yoktur. 

RETOURAMONT

  • Koreografi ve Sahneleme: Fabrice Guillot
  • Dış Göz ve Yardımcı Koreograf: Nathalie Tedesco
  • Güvenlik Yöneticisi ve Aparat Üreticisi: Olivier Penel
  • Performansçılar: Nathalie Tedesco, Fanny Gombert
 
Editör: TE Bilisim