HALDUN DORMEN’Lİ MÜFETTİŞ

Nikolay Gogol'un yazdığı, yönetmenliğini Cenk Tunalı'nın yaptığı, kılık değiştirerek kente gelecek müfettişin, kaymakam ve bürokratların nasıl ağırladığının anlatıldığı 2 perdelik oyunda, Haldun Dormen, Tolga Güleç, Hakan Altuner, Selda Özbek Orpak, Burcu Akyürek, Barış Kıralioğlu, Savaş Bayındır, Emre Büyükpınar, Tayfun Yılmaz, Caner Tör ve Efe Yeşilay rol aldı.



Usta oyuncu Haldun Dormen, oyun sonunda yaptığı kısa değerlendirmede Bilecik'te çok güzel bir kültür ve kongre merkezi yapıldığını ve tiyatroya ilişkin güzel çalışmaların gerçekleştirildiğini belirterek, emeği geçen başta Belediye Başkanı Selim Yağcı olmak üzere bütün belediye çalışanlarına teşekkür etti.



Oyunun sonunda uzun yıllar önce sahnelenen ''Müfettiş'' oyununa ilişkin fotoğraf karelerinin bulunduğu küçük bir slayt gösterisi gerçekleştirildi. Daha sonra Bilecik’in işadamları  tarafından usta oyuncu Haldun Dormen'in seramik üzerine işlenmiş resminin bulunduğu tablo hediye edildi.


 
2. ABDÜLHAMİT HAN BİLECİK’TE

Osmanlının kudretli padişahı II. Abdülhamid’in hayatını konu alan “Eskitilmiş Kılıç: Sultan II. Abdülhamid Han adlı oyun sonunda Belediye Başkanı Selim Yağcı, oyunculara teşekkür plaketi taktim etti.


Belediye Başkanı Selim Yağcı, programda ayrıca konuk Kazakistan Cumhuriyeti Kültür Bakanı Dusen Kaseinov'a, üzerinde Osmanlı arması bulunan tabak hediye etti.


Gecede oyunun sonunda kısa bir açıklama yapan usta oyuncu Ali Nuri Türkoğlu, Bilecik'te çok güzel karşılandıklarını ve çok muhteşem bir şehir ile karşılaştıklarını belirtti.



Oynadıkları tiyatro oyunu ile Bilecik'te; sanata sanatçıya ve sanatsevere değer veren bir Belediye Başkanını gördüklerini vurgulayan Türkoğlu; ''Bütün tiyatroseverlerimizin ayağına sağlık diyoruz. Alkışlardan da anladığımız üzere oyunumuz çok beğenildi. Bir kere burada şunu söylemek istiyorum. Ben Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı'ya böyle bir kültür ve kongre merkezini kazandırdığı için çok teşekkür ediyorum. Sebebini de söyleyeyim. Biz birçok yer geziyoruz. Ancak Bilecik'te harika kulisler, harika bir seyirci ve güzel bir tiyatro salonu ile karşılaştık. İnsanına kıymet veren İnşaallah beka bulur. Çok teşekkür ediyorum'' ifadelerini kullandı.
Editör: TE Bilisim