Festival komitesi üyeleri biletlerin bir ay önceden tükendiğini belirterek, toplam kapasite olan 80 bin biletin adeta kapışıldığını açıkladı.

Komite, bu yıl Türk orkestrası Hudna’nın da sahne alacağı festivale, her yıl olduğu gibi dünyanın her yerinden ünlü sanatçıların geleceğine dikkat çekerek festivale izleyici olarak katılanların, sanatçı ve grupların güvenliği ve rahat etmesi için çok sayıda kişinin görevlendirildiğini bildirdiler. 

Danimarka’da son iki yıl üst üste World Award Müzik ödülünü alan Hudna’nın kurucusu Orhan Özgür Turan: “Her yıl dünyanın en tanınmış orkestralarının sahne aldığı böyle büyük bir festivale davet edilmemiz, hem bizim açımızdan hem de Türk müziğinin tanıtımı açısından gurur verici bir fırsat. Danimarka’da üst üste iki yıl aldığımız Dünya Müzik Ödülü’nden sonra taleplere cevap veremez olduk. Ancak Türk müziğini bu kadar tanıtırken, Türklerden ve Türk makamlarından beklediğimiz desteği bulamamak bizi üzüyor. Biz müziğimizi yaparken sadece kendimizi düşünmüyoruz. Türk müziğini tanıtmayı, sevdirmeyi düşünüyoruz. Bu görevi de hep birlikte üstlenmemiz gerekir. Roskilde festivalinde sahne almayı büyük bir heyecanla bekliyoruz ilk kez bu kadar geniş bir kitle önünde müzik yapacağız” dedi.


Ünsal TURAN / KOPENHAG (DHA)