24. ANKARA ULUSLARARASI FİLM FESTİVALİ’NDE YARIN: 21 MART PERŞEMBE

Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı tarafından Halkbank’ın ana sponsorluğunda ve T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteğiyle düzenlenen 24. Ankara Uluslararası Film Festivali yedinci gününde festivalin yarışma filmleri gösterimiyle devam ediyor. Tepenin Ardı ve Şimdiki Zaman film ekiplerinin katılımıyla Kızılırmak Sinemaları’nda.

Bir baba ve oğulları üzerinden düşmanlaştırma ve paranoya üzerine oldukça etkileyici bir hikayeyi beyazperdeye taşıyan Emin Alper’in ilk uzun metraj filmi “Tepenin Ardı” festivalin yarışma filmleri arasında. Film, oyuncular Berk Hakman, Tamer Levent, Banu Fotocan ve Mehmet Özgür’ün katılımıyla 12:00 seansında Kızılırmak Sinemaları’nda.

Günün bir diğer yarışma filmi Belmin Söylemez’in yönettiği “Şimdiki Zaman”. Amerika’ya kaçmak isteyen Mina isimli falcı bir kadının suskunluğu üzerinden şekillenen hikaye modern zamanın sıkışmış bireyine dair etkileyici bir hikaye anlatırken Türkiye sinemasına güçlü bir kadın filmi armağan ediyor. “Şimdiki Zaman” yönetmen Belmin Söylemez, senarist ve yapımcı Haşmet Topaloğlu ve filmin oyuncuları Sanem Öge, Şenay Aydın’ın katılımıyla 14:30’da Kızılırmak Sinemaları’nda.

Festivalde yarışan belgesel ve kısa filmlerin gösterimi de 12:00 seasından itibaren Kızılırmak’ta izlenebilir.

Festivalin “Doğu İmgeleri” bölümünde yer alan yönetmen Ebrahim Forouzesh’in yönettiği İran filmi “Karman Çorman”da bir anne bebeğini doğururken ölür. Yeni doğan çocuğuna bir başına bakmak durumunda kalan baba, bebeği biberonla beslemek istemediğinden bazı sorunlar yaşar. Sorun çocuk büyüdüğünde de bile devam eder. “Karman Çorman” 17:00 seasında Kızılırmak Sinemaları’nda.

“50.yılında Çek Yeni Dalgası” bölümünde yer alan usta yönetmen Jiri Menzel’in 1968 yapımı “Kapris Yazı”, büyüleyici bir gidişat ve ruh hali değişimi üzerine. Film 1920’lerin donuk taşrasında yaşlanmakta olan ama bu gerçeği kabullenmeyen üç arkadaşın son romantik yazını takip eder.  “Kapris Yazı” 21:30 seanslarında Kızılırmak Sinemaları’nda.



Editör: TE Bilisim