‘’Bugün Nasılsın?’’ Duyguları Canlandırma Atölyesi

9-12 yaş grubundan 12 işitme engelli çocukla yapılacak canlandırma atölyesinde çocuklar duygularını ifade etmenin sıradışı ve eğlenceli yollarını, sanat terapisi yöntemiyle keşfedecek, animasyon tekniğiyle canlandıracaklar.

Eğitmenliğini canlandırma sanatçısı Işık Dikmen ve sanat terapisti Ezgi İçöz'ün yapacağı atölye çalışması boyunca katılımcılar, ‘’Bugün Nasılsın?’’ sorusuna, o sırada hissettiklerinden yola çıkarak yaratıcı yanıtlar bulacaklar. Oyun ve dansla tanımladıkları duygu durumlarından karakterler yaratıp bu karakterleri canlandırarak kısa animasyon denemeleri yapacaklar. Katılımcılar, atölye çalışmasının sonunda duygularını gözlemleyerek sınırsız bir ifade biçimi olan canlandırma tekniğini deneyimlemiş olacaklar.

Atölye 24 Mayıs Cumartesi günü saat 12:00 – 16:00 arasında
Ulucanlar Cezaevi Kültür Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

Sınırlı sayıda katılımcı için uygun olan atölyeye başvuru ve ayrıntılı bilgi için [email protected] adresine mail atabilirsiniz.

Atölye çalışması ücretsizdir.

Sadece Çocuklara Değil İçindeki Çocuğu Yaşatanlara da Filmler

Festival’in çocuklara özel hazırladığı film seçkisi, engeli olan çocukların engeli olmayan yaşıtlarıyla birlikte film seyretmelerine imkan verecek. Bölümde yer alan Acemi Gladyatör Gladiatori di Roma bir anda tüm hayatı değişen ve istemediği halde gladyatör olmaya mecbur kalan küçük Timo’nun macerasını anlatacak. Her yaştan izleyiciye hitap eden filmin başkarakteri Timo’yu Mert Fırat, Timo’nun gönlünü fetheden Lucilla’yı ise Ceyda Düvenci seslendiriyor.

Küçük sinemaseverleri bekleyen diğer film Ayas Türkiye’nin ilk çizgi sinema filmi olma özelliğini taşıyor. 75 kişilik bir ekibin 3 yıllık emeği ile ortaya çıkan film 6 yaşındaki Ayas’ın hayatından bir bölümü yansıtıyor.

Bölümün son filmi Tepedeki Ev Kokuriko-zaka kara, animasyonun büyük ustası olarak anılan babası Hayao Miyazaki’nin izinden gitmeye kararlı görünen Goro Miyazaki’nin ikinci yönetmenlik çalışması. Daha ilk karesinden itibaren bir Studio Ghibli filmi izlediğimizi hissettiren film, Goro Miyazaki’in ileride babası kadar iyi bir canlandırmacı olacağının kanıtı.

Çocuklara özel bu filmlerin tümü Festival'deki diğer filmler gibi sesli betimleme, işaret dili ve ayrıntılı altyazı eşliğinde gösterilecek.

Tüm Gösterim ve Etkinlikler Ücretsiz 

Ankara Engelsiz Filmler Festivali geçen sene olduğu gibi bu sene de tüm gösterimlerini ücretsiz olarak seyircilerin beğenisine sunacak.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın himayesinde
Puruli Kültür Sanat tarafından gerçekleştirilen Ankara Engelsiz Filmler Festivali'nin ana sponsorluğunu bu sene Halkbank üstleniyor. AnadoluJet ve Peugeot ise Festival'e ulaşım sponsoru olarak destek veriyorlar.
Editör: TE Bilisim