4-14 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek 43. Atlanta Film Festivali'nin(AcademyAward® qualifying) Uluslararası Belgesel Yarışma Bölümü’nde dünya prömiyerini yapacak olan Amina, göç eden bir kadının hikayesini konu alıyor.

Kızının ihiyaçlarını karşılamak ve para kazanmak için Senegal'denTürkiye'ye göç etmek zorunda kalan Amina'nın hikayesini perdeye taşıyan belgesel, göçmen olma duygusunu güçlü bir karakter üzerinden ele alıyor. İstanbul'da bir tekstil firmasında mağaza modeli ve satış personeli olarak çalışan Amina, bir gün iyi bir model olabilmenin hayalini kurar. Ancak içinde yaşadığı gerçekler hayal dünyası kadar renkli değildir. Çekimleri İstanbul ve Senagal’de yapılan Amina’nın odak noktasını, göçmenlerin içinde bulunduğu arada kalmışlık hissi oluşturuyor.

Yönetmenliğini Kıvılcım Akay’un yaptığı Amina’nın görüntü yönetmenliğini Meryem Yavuz, kurgusunu Eytan İpeker, müziklerini Erdem Helvacıoğlu, modave fotoğraf çekimi bölümlerinin kreatif danışmanlığını Aslı Filinta üstleniyor.

Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde Sinema eğitimi almış olan yönetmen KıvılcımAkay, uluslararası festivallerde ve televizyonlarda gösterilen Dileğim Barış Olsun ile televizyon serisi olan Modanın 100 Yılı isimli belgesellerin yapımcılığını ve yönetmenliğini yaptı.

Belgeselin yapımcılığını Aslıhan Altuğ, ortak yapımcılığını ise Beste Yamalıoğlu üstleniyor.

Amina, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü, Antalya Film Forum, Yeni Film Fonu ve Beşiktaş Belediyesi'nin destekleriyle gerçekleştirildi. Yapım aşamasında Fongogo üzerinden kitelesel fonlama desteği sağlandı. !f Doc Lab, DocsBarcelonave GAIFF Pro C2C platformlarında yer aldı.

Editör: TE Bilisim