Emin Alper'in, dünya galasını 72. Venedik Film Festivali'nin Yarışma bölümünde yapacak ve Altın Aslan için yarışacak yeni filmiAbluka, Kuzey Amerika’nın en önemli festivali olarak kabul edilen 40. Toronto Film Festivali’ne seçildi. Bu yıl 10-20 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek festivalde, dünyanın dört bir yanından yılın öne çıkan filmlerine yer verilen “Contemporary World Cinema” (Çağdaş Dünya Sineması) bölümünde gösterilecek film, ayrıca festivalin Contemporary World Speakers programına da davet edildi. Bu program kapsamında, filmin festivaldeki ikinci gösterimin ardından Toronto Üniversitesi’nden bir uzmanla beraber yönetmen Emin Alper’in katılacağı bir söyleşi ve soru-cevap gerçekleştirilecek.



Tepenin Ardı
’yla tanıdığımız Emin Alper’in ikinci filmi olan Abluka, yoğun bir politik şiddet ortamında ayakta kalmaya çalışan iki kardeşin hikayesini konu alıyor. Filmin başrollerinde Mehmet Özgür ve Berkay Ateş yer alırken, onlara yardımcı rollerde Tülin Özen,Müfit Kayacan ve Ozan Akbaba eşlik ediyor.


 

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Eurimages (Avrupa Konseyi), CNC (Fransa), Doha Film Institute (Katar), Visons Sud Est (İsviçre) tarafından desteklenen, Liman Film'in yapımcılığında Paprika Films (Fransa) ve Insignia'nın (Türkiye) ortak yapımcılığında gerçekleştirilen Abluka'nın Türkiye'de sonbaharda vizyona girmesi planlanıyor.  

Editör: TE Bilisim