Anadolu Ajansı (AA), dünyanın en önemli haber fotoğrafı festivali olarak gösterilen ve önde gelen foto muhabirleri, haber ajansları, gazete ve dergilerin katılacağı "Visa pour l'Image" festivaline katılacak.

Profesyonellere ayrılan bölümü 1-7 Eylül tarihlerinde yapılacak festival Fransa'nın Perpignan kentinde 1989'dan beri devam ediyor. Her yıl ortalama 150 bin kişinin ziyaret ettiği festivale bu yıl AA da ilk kez katılıyor.

AA, festivalde Genel Müdür Yardımcısı Vekili Yılmaz Yaman, Görsel Haberler Yayın Yönetmeni Ahmet Sel ve pazarlama birimiyle yer alacak. Ayrıca, AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürk'ün de festivali ziyaret etmesi bekleniyor.

AA Genel Müdür Yardımcısı Vekili Yaman, haber fotoğrafı festivaline ilişkin yaptığı açıklamada, dünyada gelişen içerik ihtiyacının online mecralara kaymasının, medya endüstrisini de temelden etkilediğini ifade etti. "Anadoluimages.com" gibi projelerle AA'nın sektördeki ulusal liderliğini, global alana taşıyacağına dikkati çeken Yılmaz, "Festivale katılanlar da global bir oyuncu olarak AA’yı daha yakından tanıma fırsatı bulacaklar" dedi.

Festivalde açılacak stantta Türkiye, Ortadoğu ve Balkanlar'ın en büyük online editöryal fotoğraf portalı olacak "Anadolu Images" sitesi profesyonellere tanıtılacak. 2015 yılında düzenlenecek uluslararası profesyonel fotoğraf yarışması "Istanbul Photo Awards”ın ilk tanıtımları da festival sırasında yapılacak.

AA, uluslararası foto muhabirlerinin çalışmalarının sunulduğu çeşitli etkinliklerde de yer alacak. Visa Pour l'Image etkinliğinin "projeksiyon gecelerinde", AA foto muhabirlerinin çeşitli çatışma bölgelerinde çektikleri haber fotoğrafları gösterilecek. Suriye'de görev yapan AA foto muhabirlerinin fotoğraflarından oluşan "Halep, Yaralı Kent"  özel slayt gösterisi, 6 Eylül cumartesi gecesi kentin amfitiyatrosunda sunulacak.

Foto muhabirliği alanında çeşitli aktörleri bir araya getirecek festival bir ay boyunca ziyaretçilere açık olacak.


Kaynak: Anadolu Ajansı

Editör: TE Bilisim