AA'nın "Global İletişim Ortağı" olarak konumlandığı festival, yarın başlayacak ve 28 Kasım'da sona erecek.

Festivalin "onur konuğu" Türkiye-Polonya ilişkilerinin 600. yıl dönümü dolayısıyla Polonya olarak belirlendi. Bu kapsamda, "Asfalt Çiçekleri", "Hayat Çok Güzel", "Dondurmam Gaymak", "Magda", "Düzelti", "İDA", "Hayallerin Ötesinde", "Sen Tanrısın", "Düşmek Korkusu", "Babamın Bisikleti", "Taş Bebek", "Sev Beni", "Walesa" ve "Yozgat Blues", festival izleyicisi ile buluşacak.

"Gişe Dostu Filmler" bölümünde, "Düğün Dernek", "Kelebeğin Rüyası", "Mandıra Filozofu", "Patron Mutlu Son İstiyor" filmleri ile "Eyvah Eyvah" ile "Hükümet Kadın" filmlerinin serileri yer alacak. Festival kapsamında, "Bir Portre: Derviş Zaim" başlığı altında Zaim'in filmleri gösterilecek.

Atölye, söyleşi ve panellerin de gerçekleştirileceği festivalin etkinlik ve gösterimleri Atlas Sineması, Cine Majestik Sinemaları, Bağlarbaşı Kültür Merkezi, Tarık Zafer Tunaya Kültür ve Kongre Merkezi ile Tophane-i Amire Sanat Merkezi'nde yapılacak.

Avrupa Sineması'ndan örneklerin de gösterileceği festivalde, Altın Küre Başkan Yardımcısı Lorenzo Soria büyük jüri başkanı olarak yer alacak.

Brad Pitt, James Franco, Hell Berry gibi oyuncuların koçluğunu yapan Ivana Chubbuck, oyuncu Omar Metwally, Oscarlı yönetmen Sam French ve Hırvat oyuncu Kristina Krepela da festival kapsamında eğitim ve söyleşilere katılacak.

Festivalin programına "http://www.bogazicifilmfestivali.com" adresinden ulaşılabiliyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Editör: TE Bilisim