9. Sinemardin Uluslararası Mardin Film Festivali sona erdi...

 

9. SİNEMARDİN ULUSLARARASI MARDİN FİLM FESTİVALİ’NİN ARDINDAN

Bu yıl 30 Mayıs-6 Haziran 2014 tarihleri arasında gerçekleştirilen 9. SineMardin Uluslararası Mardin Film Festivali,  sıra dışı film seçkisi ve konuklarıyla bir hafta boyunca sinemanın nabzını tuttu. Sinemardin sinemasında ve Mardin Müzesi, Kırklar Kilisesi, Gelüşke Hanı gibi açık hava gösterimlerinde, 50 seansta farklı ülkelerden 29 uzun metraj film, 21 kısa metraj film ve 9 belgesel filminin gösterildiği festivali sinemaseverler yoğun ilgisi ile takip etti. Film gösterimlerinin yanı sıra festival konukların katılımıyla renklenen söyleşiler ile  8 gün boyunca Mardin sinemaya doydu.

Türk ve Ortadoğu sinemasının önemli isimlerini ağırlayan SineMardin Uluslararası Mardin Film Festivali, bu yıl da komşu coğrafyasının sinemasına özel bir bölüm açarak izleyicilere sinema şöleni yaşattı.

Ünlü yönetmenler ve ödüllü filmler Sinemardin  de buluştu

Festival açılışını yönetmenliğini  Hisham Zaman’nın yaptığı Kar Yağmadan Önce filmi ile yaptı. Türk sinemasının önemli yönetmenlerinden Reha Erdem ‘Anlatılmayan Hikâyeler’ seçkisinde son filmi Şarkı Söyleyen Kadınlar, Kosmos, Beş Vakit  ve A Ay filmleriyle festivale katıldı. Türk sinemasının 100'üncü yılında 6 milyon 653 bin 84 kişilik gişesiyle en çok izlenen ikinci film olan Düğün Dernek SineMardin'e geldi. Yönetmenliğini ve senaristliğini Selçuk Aydemir'in, başrolünü Ahmet Kural, Murat Cemcir, Rasim Öztekin gibi komedi oyuncularının paylaştığı film, bu yıl SineMardin'in 'Güldürü Seçkisi"nde yer aldı. Ayrıca belgesel gösteriminde yönetmen Aso Haji’nin Işığın Toprakları Laleş ve yönetmen Nuri Kino’nun Kutsal Ruh adlı belgeselleri büyük ilgi gördü.

SineMardin Uluslararası Mardin Film Festivali  gelecek yıl yine sinemaseverle buluşacak.

Editör: TE Bilisim