Lale Kart Üyeleri İçin İndirimli Ön Satışların Ardından, Genel Satışlar 16 Şubat Cumartesi günü Başlıyor

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından E.C.A. Presdöküm Sanayii A.Ş. sponsorluğunda düzenlenen 47. İstanbul Müzik Festivali, Var Olmanın Karanlığı, Var Olmanın Aydınlığı başlığıyla, 10-30 Haziran tarihleri arasında, müziğe ve şehre farklı bakışlar sunmaya hazırlanıyor.

İzleyicilerini kentin 15 farklı mekânında ağırlayacak 47. İstanbul Müzik Festivali’nde, Barok müziğin devlerinden 20. yüzyılın en çarpıcı bestecilerine, cazdan Osmanlı klasik müzik geleneğinin zenginliklerine 22 konser gerçekleştiriliyor.  

Klasik müzik sahnesinin en seçkin yerli ve uluslararası topluluklarını dinleyiciyle buluşturan festival, “sansasyonel” piyanist Yuja Wang, “korkusuz” viyolonselci Daniel Müller-Schott, “dünyanın yaşayan en büyük müzisyenlerinden” Yuri Bashmet, “büyük Rus piyanistlerin gerçek varisi” Boris Berezovsky ve “dâhi” piyanistimiz Fazıl Say gibi pek çok yıldız isme ev sahipliği yapıyor. 47. İstanbul Müzik Festivali’nde La Scala Oda Orkestrası, Berlin Radyo Korosu, Şanghay Filarmoni Orkestrası ve festivale ilk kez konuk olacak Lüksemburg Filarmoni Orkestrası da dinleyiciye hayata dair zıtlıklardan doğan müzik ve ritim çeşitliliğini deneyimleme fırsatı sunacak. Tüm festival programına muzik.iksv.org adresinden ulaşılabilir.

47. İstanbul Müzik Festivali konserleri için, İstanbul Kültür Sanat Vakfı Üyeleri için indirimli ön satışlar 11 Şubat Pazartesi günü başladı. Festival konserleri için genel satışlar, 16 Şubat Cumartesi gününden itibaren Biletix satış sistemi ve İKSV Ana Gişe üzerinden saat 10.30’da başlıyor.

 

İstanbul Kültür Sanat Vakfı Üyeleri için İndirimli Ön Satışlar 11-12-13-14-15 Şubat


Üyelikleriyle İKSV'nin sene boyunca gerçekleştirdiği tüm etkinlikleri destekleyen Lale Kart Programı üyeleri, İstanbul Müzik Festivali konser biletlerini indirimli fiyatlarla öncelikli olarak alabiliyor.

Siyah ve Beyaz Lale Kart üyeleri 11 ve 12 Şubat, Kırmızı, Sarı ve Turuncu Lale Kart üyeleri ise 13, 14, 15 Şubat tarihlerinde biletlerini öncelikli olacak alabilirler.

İKSV tarafından 2002 yılından bu yana sürdürülen Lale Kart üyelik programı, altı farklı kategoride bir araya getirdiği 5000’e yakın kültür sanat dostuna, vakfın düzenlediği etkinliklerde ayrıcalık ve öncelik sağlıyor. Ön satış dönemini kaçırmamak, öncelik ve indirimlerden faydalanmak için; http://www.lalekart.org/

 

47. İstanbul Müzik Festivali biletleri 16 Şubat’ta Satışa Çıkıyor

Festival biletleri 16 Şubat Cumartesi günü 10.30’dan itibaren Biletix satış sistemi ve İKSV Ana Gişe (10.00-18.00 arası, Pazar günleri kapalı) üzerinden satışa çıkacaktır.  İKSV Ana Gişe, sadece 17 Şubat Pazar günü açık olacak. Her konser için sınırlı sayıda öğrenci bileti de satılacaktır. 

 

Açılış Töreni ve Konserini İzlemek İsteyen Müzikseverler için Sınırlı Sayıda Bilet Satışı Yapılacak

47. İstanbul Müzik Festivali'nin, 11 Haziran Salı akşamı Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilecek Açılış Töreni ve Konseri için de sınırlı sayıda bilet satışı yapılacak. Biletler, Biletix ve İKSV Ana Gişe’den satın alınabilir.

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası genel müzik direktörü ve Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı öğretim üyesi, orkestra şefi Devlet Sanatçısı Prof. Rengim Gökmen’e 47. İstanbul Müzik Festivali’nin “Onur Ödülü”nün takdim edileceği Açılış Töreni'nde ayrıca festival sponsorlarına ve katkıda bulunan kuruluşlara birer teşekkür plaketi sunulacak. Törenin ardından gerçekleştirilecek konserde, 17. Uluslararası Fryderyk Chopin Piyano Yarışması’nda birincilik ödülü alan 1994 doğumlu piyanist Seong-Jin Cho’ya Aziz Shokhakimov yönetimindeki Tekfen Filarmoni Orkestrası eşlik edecek. Tekfen Filarmoni Orkestrası 2019-2022 yılları arasında İstanbul Müzik Festivali açılış konserleri orkestrası olacak.

 

Konservatuvarların Müzik ve Şan Bölümü Öğrencileri Bu Yıl da Festival Konserlerini Ücretsiz İzleyebilecek 

 

Konservatuvarların müzik ve şan bölümü öğrencileri, bu yıl da festival konserlerini ücretsiz olarak takip edebiliyor. Öğrencilerin, katılmak istedikleri konserden bir gün önce, [email protected] adresine e-posta ile ad ve soyadı bilgileriyle birlikte öğrenci belgelerini göndermeleri gerekmektedir. Konser için onaylar e-posta adreslerine ulaştırılacaktır.

 

İstanbul Müzik Festivali, İKSV Kültür Sanat Kartlı öğrencileri festivale bekliyor 

 

İKSV’nin, Kurucu Sponsoru Eczacıbaşı Topluluğu’nun desteğiyle hayata geçirdiği İKSV Kültür Sanat Kart ile öğrenimini Türkiye’de sürdüren 18-25 yaş arası 2000 üniversite öğrencisi, 2019 sonuna dek kullanabileceği 250 TL değerindeki bir kartın sahibi oldu. İKSV Kültür Sanat Kart sahipleri, kartlarını 47. İstanbul Müzik Festivali konserlerinde de kullanabilecekler.