SIRADIŞI ŞÖLEN DEVAM EDİYOR

 

Bu sene 25. yılını tamamlayan Tekfen Filarmoni Orkestrası, Güney Afrikalı lirik soprano PumezaMatshikizave ünlü tenor İlker Arcayürek ile kutlama tadında bir konserde buluşurken, festivalin en sıradışı konserlerinden ‘SamplingBaroque: ExposingHandel'debarok müziğin günümüz tınılarıyla harmanlanan yorumu ücretsiz olarak dinlenebilecek.

Festivalde bu hafta seçkin müzisyenlerin yanı sıra bir de genç yıldız izleyicilerle buluşacak. Bu yılın “Festival Genç Solistini Sunar” projesi kapsamında yapılan seçmelerde festivalde solist olarak yeralmaya hak kazanan 23 yaşındakiİris İçellioğlu, Dokuz Eylül Senfoni Orkestrası eşliğinde müzikseverlere bir şölen yaşatacak.

 

MOZART'TAN ELLINGTON'A I 12 Haziran Pazartesi | 21:00| Aya İrini Müzesi

Günümüzün en çok ilgi uyandıran caz piyanistlerinden YaronHerman, müzikal sınırları keşfetme aşkıyla bir araya gelen genç ve virtüöz müzisyenlerden oluşan GenevaCamerata (GECA) ve şefi David Greilsammerile güçlerini birleştirecek. Barok'tan Klasik Dönem'e, çağdaş müzikten caza geniş köprüler kuran sıradışıbir performansla festival temasının en iyi örneklerinden birini sunacak.

 

Başarılı kemancıJean MarcPhillips, efsane çellistRostropoviç'in gözbebeği XavierPhillips ve ünlü Beethoven yorumcusu piyanist François-Frédéric Guy festivalde bir araya gelerek,Brahms, Mendelssohn ve Beethoven eserlerinden oluşan heyecan verici bir repertuarla müzikseverlerle buluşacak.

 

| 20:00| Süreyya Operası

Süreyya Operası bu konserde, usta Schubert yorumcusu MatthiasGoerne ve benzersiz enerjisi ile EbèneQuartet'in yeni bir düzenlemeyle sunacakları Schubert lied'lere ev sahipliği yapacak.

2016 yılında aynı projeyle başarılı bir kayıt gerçekleştiren Ebène Quartet ve MatthiasGoerne'yeAcademie de Contrebasse'ın kurucusu kontrbasçı Laurène Durantel'in konuk sanatçı olarak eşlik edeceği bu konser tüm oda müziği ve lied severler için kaçırılmaması gereken bir müzikal buluşma.

 

FAZIL SAY I 15 Haziran Perşembe | 20:00 | Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı

25 yılı aşkın bir süredir, giderek daha karmaşık şekilde yapılanan klasik müzik dünyasında tüm müzikseverlere eşine ender rastlanan bir şekilde dokunabilen Fazıl Say, 2015'teki Mozart Maratonu'ndan sonra bu sefer Chopin, Erkin, Debussy ve Saygun'un eserlerinden oluşan bir programla festival izleyicisinin karşısında.

 

BİR PRÖMİYER: PHILIP GLASS 11. SENFONİ I 16 Haziran Cuma | 20:00 | Aya İrini Müzesi

2011'den bu yana,önde gelen yerli ve yabancı bestecilere verdiği eser siparişleriyle klasik müzik repertuvarının zenginleşmesine büyük katkıda bulunan İstanbul Müzik Festivali, klasik müzikte yeni bir dönem başlatan ve 2017 yılında 80. yaşını kutlayan Philip Glass'ınBruckner-Linz Orkestrasıve Queensland SenfoniOrkestrasıileortak siparişçisi olduğu11. Senfonisi ile Keman ve Viyolonsel İçin İkili Konçertosu'nun Türkiye'deki ilk seslendirilişlerini gerçekleştireceği baştan sona bir prömiyer akşamı sunuyor.

 

FESTİVAL GENÇ SOLİSTİNİ SUNAR I 17 Haziran Cumartesi | 18:00 | Süreyya Operası

Klasik müzik dünyasınınen seçkin müzisyenlerini festival dinleyicileri ile buluşturan İstanbul Müzik Festivali, gelecek vadeden genç yetenekleride izleyicilerle keşfetmeye devam ediyor.

İstanbul Müzik Festivali’nin beşincisini gerçekleştirdiği “Festival Genç Solistini Sunar” programı çerçevesinde bu yıl viyola dalında yapılan seçmeleri kazanan İris İçellioğlu, Süreyya Operası’nda, Hakan Şensoy yönetimindeki Dokuz Eylül Üniversitesi Senfoni Orkestrası eşliğinde sahneye çıkacak.

 

'SAMPLING BAROQUE: EXPOSING HANDEL' I 17 Haziran Cumartesi|21:00|bomontiada

İstanbul Müzik Festivali kapsamında büyük ilgi gören ücretsiz konserler bu yıl da devam ediyor.  "Yeni pop: Barok!" sloganı ile günümüzün önde gelen festivalleri ve konser salonlarını fetheden MusicaSequenza ve alanının en yaratıcımüzisyenlerinden Burak Özdemir bomontiada’da ücretsiz olarak gerçekleştirilecek bu konserde biraraya geliyor.

Handel'e adanan projenin yanı sıra Özdemir'in Bach'a olan kişisel saygısını sunduğu Sessiz Kantat çalışması festival izleyicilerine klasik müziğe yepyeni ve sıradışı bir yaklaşımı tanıyacakları bir müzikal deneyim sunuyor.

 

| 20:00|Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı

Bu sene 25. yılını tamamlayan Tekfen Filarmoni Orkestrası, La Scala Tiyatrosu'ndan BBC Proms'a, çıktığı her sahnede "herkesin kalbini çalan" Güney Afrikalı lirik soprano PumezaMatshikiza ve 2016 Hugo Wolf Akademisi Şan Yarışması birincisi tenor İlker Arcayürek ile kutlama tadında bir konserde buluşuyor.

 

Bünyesinde bir araya getirdiği farklı ülkelerden müzisyenlerle "3 Denizin Sesi" olan Tekfen Filarmoni Orkestrası sevilen opera aryalarından oluşan bir repertuvar ile bu konserde dünya sahnelerinin en parlak yıldızlarını şef Aziz Shokhakimov’un yönetimindeki gala konserinde ağırlıyor.