43. İstanbul Müzik Festivali “Yaşam Boyu Başarı Ödülü”, müzikal yolculuklarında 70. yılını bir dünya turnesiyle kutlayan Borodin Quartet’e verildi. Borodin Quartet’e ödülü, 4 Haziran Perşembe günü Global Yatırım Holding sponsorluğunda Aya İrini Müzesi’nde gerçekleştirilen konser öncesinde, İKSV Genel Müdürü Görgün Taner ve İstanbul Müzik Festivali Direktörü Yeşim Gürer Oymak tarafından takdim edildi.

Günümüzde hâlâ varlığını sürdüren en eski dörtlü olduğu gibi tonunun zenginliği, derinlikli yorumları ve sanatsal gerçekliğin izinden ayrılmayışıyla en iyi örneklerinden biri olan Borodin Quartet, manyetik çekim gücüne sahip piyanist Boris Berezovsky ile birlikte müzikseverlerle buluştu. 1945’te kurulan Borodin Quartet, 70 yıl boyunca gerçekleştirdiği kayıtlarla Gramophone dahil olmak üzere pek çok ödüle layık görüldü. Moskova Konservatuvarı mezunlarından oluşan üyeleriyle topluluk, derinlikli Beethoven ve Şostakoviç yorumları kadar Mozart’tan Stravinsky’ye uzanan geniş repertuvarları ve alanlarındaki ustalıklarıyla da tanınıyor.

Topluluğun bu konserde işbirliği yaptığı Boris Berezovsky ise “Emil Gilels’den bu yana gelmiş en heyecan verici Rus piyanist (The Times) olarak değerlendiriliyor. Piyanist Berezovsky, Uluslararası Çaykovski Yarışması’nı kazandığı 1990 yılından bu yana Choc de la Musique, Echo Klassik, Alman Kayıt Eleştirmenleri Ödülü, Altın Diyapozon ve BBC Müzik gibi ödüllerle süslü bir diskografi; Berlin Filarmoni’den New York Filarmoni’ye, Mariinsky’den NHK Senfoni’ye dünyanın en saygın orkestralarıyla verilmiş birçok konser sığdırdı.

4 Haziran Perşembe akşamı Global Yatırım Holding sponsorluğunda Aya İrini Müzesi’nde gerçekleşen konserde, Boris Berezovsky sürekli oda müziği partnerlerinden Borodin Quartet ile birlikte, festivalin bu yılki “Kültürel Manzaralar” temasını zenginleştiren bir program sundu.