42. İSTANBUL FİLM FESTİVALİ ULUSAL YARIŞMA VE SEYFİ TEOMAN EN İYİ İLK FİLM ÖDÜLÜ JÜRİLERİ BELİRLENDİ

 ULUSAL YARIŞMA JÜRİ BAŞKANLIĞINI EMİN ALPER ÜSTLENECEK

Ulusal Yarışma

42. İstanbul Film Festivali Ulusal Yarışma filmlerini değerlendirecek jüri üyeleri belirlendi. Festivalin Ulusal Yarışma jüri başkanlığını yönetmen Emin Alper üstlenecek. Ulusal Yarışma jürisinde oyuncu Farah Zeynep Abdullah, görüntü yönetmeni A. Emre Tanyıldız, kurgucu Aylin Zoi Tinel ve yazar Seray Şahiner yer alıyor.

Ulusal Yarışma’da Altın Lale En İyi Film, Jüri Özel Ödülü, En İyi Yönetmen, En İyi Kadın Oyuncu, En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Senaryo, En İyi Görüntü Yönetmeni, En İyi Kurgu, En İyi Sanat Yönetmeni ve En İyi Müzik olmak üzere toplam 10 dalda ödül veriliyor.

Ulusal Yarışma’da Altın Lale En İyi Film İKSV tarafından 250.000 TL, Onat Kutlar anısına verilecek  Jüri Özel Ödülü’nü kazanan film 150.000 TL ile ödüllendirilecek. Anadolu Efes, En İyi Yönetmen ödülüne layık görülen isme 75.000 TL verecek. En İyi Senaryo Ödülü'nü kazanana Alamet Holistic tarafından 15.000TL, En İyi Sanat Yönetmeni Ödülü'nü kazanan isme Milliyet Sanat tarafından 15.000 TL verilecek. En İyi Özgün Müzik, En İyi Kadın Oyuncu, En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Görüntü, En İyi Kurgu ödüllerini kazananlara 15.000'er TL verilecek.

 

Seyfi Teoman En İyi İlk Film Ödülü

FRANKOFON FİLM FESTİVALİ BAŞLIYOR FRANKOFON FİLM FESTİVALİ BAŞLIYOR

Festival programında yer alan Türkiye yapımı uzun metrajlı kurmaca ilk filmlerin aday olduğu Seyfi Teoman En İyi İlk Film Ödülü jürisinde yönetmen ve yapımcı M. Tayfur Aydın, yönetmen Nazlı Elif Durlu, yapımcı ve yönetmen Chadi Zeneddine yer alıyor.

Seyfi Teoman En İyi İlk Film Ödülü, 2012 yılında kaybettiğimiz yönetmen, senarist ve yapımcı Seyfi Teoman anısına 2013 yılından bu yana veriliyor ve kazanan filmin yönetmenini sonraki çalışmalarını teşvik etmek üzere 40.000 TL para ödülüyle destekleniyor. Seyfi Teoman En İyi İlk Film Ödülü, üç yıldır bireysel bağışçıların desteğiyle İKSV'nin Lale Kart Üyelik Programı tarafından veriliyor.

 

Ulusal Belgesel Yarışması

42. İstanbul Film Festivali Ulusal Belgesel Yarışması jürisinde yönetmen Cem Kaya, yönetmen Etna Özbek ve akademisyen Lalehan Öcal yer alıyor. En İyi Belgesel Ödülü, İKSV tarafından 20.000 TL değerinde para ödülüyle destekleniyor.

 

Ulusal Kısa Film Yarışması

42. İstanbul Film Festivali Ulusal Kısa Film Yarışması jürisinde fotoğrafçı ve yönetmen Aylin Kızıl, yönetmen ve çizgi roman sanatçısı Yorgos Goussis ve yönetmen Volkan Güney Eker yer alıyor. En İyi Kısa Film Ödülü Anadolu Efes tarafından 20.000 TL para ödülüyle destekleniyor.

42. İstanbul Film Festivali ulusal yarışmalarında yer alacak filmler mart ayı sonunda, programın bütününün açıklanacağı basın toplantısıyla duyurulacak. 

Editör: TE Bilisim