KALDIR KAFANI, FESTİVAL BAŞLIYOR

 

36. İSTANBUL FİLM FESTİVALİ 5-15 NİSAN’DA SİNEMASEVERLERİ BEKLİYOR

 

36. İstanbul Film Festivali, dünya sinemasının en yeni örneklerinden kült yapıtlara, usta yönetmenlerin son filmlerinden yeni keşiflere ve gizli hazinelere yine 186 uzun metrajlı ve 17 kısa filminden oluşan zengin programıyla festival takipçileriyle buluşacak.  Festival kapsamında,  11 gün boyunca, 21 bölümde 61 ülkeden 207 yönetmenin toplam 203 filminin gösteriminin yanı sıra konuk yönetmen ve oyuncuların katılımıyla gerçekleştirilecek sohbetlerden konserlere ve özel etkinliklere sinemayla dolu günler yaşanacak.

 

36. İstanbul Film Festivali Basın Toplantısı

 

36. İstanbul Film Festivali’nin programı 14 Mart Salı sabahı İKSV’nin Resmi Konaklama Sponsoru The Marmara Hotel Taksim’de düzenlenen bir basın toplantısıyla açıklandı. Toplantının açış konuşmasını yapan İKSV Genel Müdürü Görgün Taner “36. İstanbul Film Festivali, İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nın 2017’de düzenleyeceği ilk festival olacak. Özenle kurgulanmış bölümleri ve zengin programıyla festival bir kez daha izleyicilerine hem uluslararası arenadan hem de Türkiye’den en yeni, en özgün, en nitelikli sinema yapıtlarını keşfetme fırsatı sunacak. Yine bu yıl Köprüde Buluşmalar platformu kapsamındaki atölye çalışmaları ve ödüllerle de Türkiye’de film endüstrisinin gelişimine katkıda bulunmaya devam ediyoruz. Bu yıl festivaldeki önemli bir yeniliğimiz de öğrencilere hafta içi gündüz seanslarında yararlanabilecekleri 1 TL’lik öğrenci biletleri sunmamız. Bu şekilde öğrencilerin festivale erişimlerini artırmayı hedefliyor ve tüm öğrencileri festivale bekliyoruz. Bu yıl festivalde öğrencilere böyle bir imkân sunmamıza katkıda bulunan hamilere, festivalde sunduğumuz ödülleri maddi katkılarıyla destekleyen kurumlara, tüm sponsorlarımıza, değerli işbirlikleriyle bize destek veren uluslararası kültür kurumlarına ve bu yıl festivale katkıları önemli ölçüde artan başta Kültür ve Turizm Bakanlığı olmak üzere tüm kamu kurumlarına büyük teşekkür borçluyuz,” dedi.

Festival programı ve etkinlikleriyle ilgili ayrıntılı bilgileri aktaran İstanbul Film Festivali Direktörü Kerem Ayan, Altın Lale Uluslararası Yarışma, Altın Lale Ulusal Yarışma, FACE Sinemada İnsan Hakları Yarışması, Ulusal Belgesel ve Ulusal Kısa Film Yarışması’nda yer alacak filmleri açıkladı.  

Toplantıda daha sonra söz alan Köprüde Buluşmalar Yöneticisi Gülin Üstün ise festival kapsamında bu yıl 12. kez Türkiye’den ve komşu ülkelerden yapımcı, yönetmen ve senaristlerle, uluslararası sinema profesyonellerini bir araya getirecek Köprüde Buluşmalarla ilgili detayları aktardı.

 

Festival Filmleri 9 Salonda Sinemaseverlerle Buluşacak

 

İstanbul Film Festivali’nin bu yılki gösterimleri Beyoğlu’nda Atlas Sineması, Beyoğlu Sineması, Pera Müzesi ve İtalyan Kültür Merkezi, Nişantaşı’nda Cinemaximum City’s (iki salon), Levent’te Cinemaximum Kanyon ve Kadıköy’de Rexx Sineması (iki salon) olmak üzere 9 salonda yapılacak.

Festival gösterimleri 11.00, 13.30, 16.00, 19.00 ve 21.30’da yapılacak. Festivalin gece yarısı gösterimleri, 7 ve 8 Nisan’da yine 24.00’da yapılacak. Ayrıca 11 ve 12 Nisan’da 19.00 ve 21.30 seansları Zorlu Center Cinemaximum’da gerçekleştirilecek.

Festivalin bu yıl öğrencilere de bir hediyesi var. Festivalde bu yıl, hamilerin desteğiyle, hafta içi 11.00, 13.30 ve 16.00 seanslarındaki öğrenci biletleri 1 TL üzerinden satışa sunulacak.

Editör: TE Bilisim