İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından 22 senedir Garanti BBVA sponsorluğunda düzenlenen 26. İstanbul Caz Festivali, 18 Temmuz’da sona erdi. Festival, 29 Haziran–18 Temmuz arasında, 50’nin üzerinde konserde300’ü aşkın yerli ve yabancı sanatçı İstanbul’un 27 farklı mekânında ağırladı.

Festival konserlerini 40.000’e yakın kişi izledi.

Festivalin Yaşam Boyu Başarı Ödülleri

Festivalin bu seneki Yaşam Boyu Başarı Ödülleri, cazın iki önemli ismi davul sanatçısı Hasan Hürsever ve müzikseverlerin “Türkiye Ses Kralı” olarak tanıdığı Ömür Göksel’e takdim edildi.

Festivalin bu seneki yeni etkinliklerinden Ah Şu Cazlar Blues’lar için ABD Ankara Büyükelçiliği, Sabancı Vakfı, UNCHR ve Vehbi Koç Vakfı Bir Araya Geldi

Bu yıl 7 Temmuz Pazar günü Halıcıoğlu Parkı’nda düzenlenen “Ah Şu Cazlar Blues’lar”da farklı coğrafyalardan gelen müzik toplulukları, performanslarıyla müziğin evrenselliği ve birleştirici gücünün bir kez daha altını çizdiler.

Festival müzikseverlere cazın yıldız isimleri ve çağdaş örnekleri ile eşsiz müzik deneyimleri sundu

Aralarında Kamasi Washington, Joss Stone, Jacob Collier, Snarky Puppy, RYMDEN ve daha birçok yıldız ismin bulunduğu festival programı ile müzikseverlere eşsiz bir deneyim yaşattı.

Bir Efsane Geri Döndü; Caz Vapuru 9 Yıl Aradan Sonra Boğaz seferine çıktı

İstanbul Caz Festivali’nin tartışmasız en sevilen etkinliklerinden Caz Vapuru, festival takipçilerinden gelen yoğun istek üzerine, 9 yıl aradan sonra geri döndü.

İKSV’nin dördüncü çocuk kitabı Renk Renk Caz

Caz müziğinin farklı unsurlarını ve renkli dünyasını genç müzikseverlere tanıtmak için gökkuşağından ilham alarak Bernard van Leer Vakfı’nın desteğiyle yayımlanan İstanbul Caz Festivali çocuk kitabı Renk Renk Caz, Çocukça Bir Gün’de çocuklar ve ailelerle buluştu.

Editör: TE Bilisim