İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından, 21 yıldır Garanti Bankası’nın sponsorluğunda düzenlenen
25. İstanbul Caz Festivali, 17 Temmuz Salı akşamı Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Sahnesi’nde gerçekleştireceği kapanış konseriyle bir müzik devini, Robert Plant ve grubu The Sensational Space Shisfters’ı sahnesinde ağırlıyor.

İlk kez 11 yıl önce, 14. İstanbul Caz Festivali’nde sahneye konuk olan Led Zeppelin’in efsanevi sesi olarak zihinlerde yer eden Robert Plant, yeniden İstanbul Caz Festivali'ne konuk oluyor. Festivalin kapanışını yapacak ve saat 21.00’de başlayacak konserde rock tarihinin tartışmasız en muazzam vokal ve topluluk liderlerinden olan Robert Plant, grubu The Sensational Space Shifters eşliğinde, Matraş’ın sponsorluğunda 25. İstanbul Caz Festivali’nde müzik tutkunlarıyla bir araya gelecek. Robert Plant’in geçtiğimiz günlerde yayımlanan son albümü “Carry Fire”dan da şarkılar seslendireceği bu konser, izleyicilerin kolay kolay unutamayacağı bir geceye dönüşecek.

 

Konser için UNHCR Türkiye’nin önde gelen vakıfları ve sivil toplum kuruluşları yeniden bir araya geliyor

 

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV), Vehbi Koç Vakfı ve Sabancı Vakfı ile bu yıl üçüncü kez özel bir işbirliğine imza atacak. Diğer yaşamsal ihtiyaçlara ek olarak kültür ve sanat hayatına katılımın da vazgeçilmez bir hak ve gereksinim olduğu inancıyla başlatılan bu girişim sayesinde, izleyiciler arasında İstanbul’da yaşayan mültecilerin de davetli olarak yer alması sağlanacak. İstanbul Caz Festivali’nin Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) ile yaptığı ortak çalışmaya UNHCR’nin uygulama ve operasyonel ortağı olarak mültecilerle çalışan STK’lar da destek verecek.

Bu kapsamda, UNHCR’nin ortağı olan Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği, İnsan Kaynağını Geliştirme Vakfı ve Habitat Derneği işbirliğiyle, yaklaşık 200 mültecinin konsere katılması hedefleniyor. Projeye destek veren kuruluşlar ve STK’lar aracılığıyla, konseri birlikte tecrübe edecek izleyiciler arasında birleştirici bir diyalog imkânının yaratılabilmesi amaçlanıyor.

 

Biletler satışta

hizmet bedeli olmadan İKSV ana gişeden (pazar hariç her gün 10.00-18.00 saatleri arasında) satın alınabilir. Konserde tam biletlerin yanı sıra öğrenciler için indirimli biletler de satışa sunuluyor. Ayakta düzende gerçekleşecek konserlerde etkinlik günü kapı fiyatı uygulanıyor. 

Lale Kart sahipleri biletlerini öncelikli olarak ve %25’e varan özel indirimlerle alabilir, festival boyunca Lale Kart 360 etkinlik serisi kapsamında pek çok özel etkinliğe de katılabilirler.