İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından Garanti Bankası’nın sponsorluğunda düzenlenen 25. İstanbul Caz Festivali için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Bu sene 25. yaşını kutlayan festival kapsamında 28 Haziran Perşembe günü Vodafone Freezone’un sponsorluğunda gerçekleştirilecek olan “Gece Gezmesi” ile festival enerjisi Anadolu yakasına taşınıyor.

25. İstanbul Caz Festivali kapsamında bu yıl dördüncü kez gerçekleştirilecek Gece Gezmesi, 28 Haziran Perşembe günü 19.00’da kapılarını açacak ve Kadıköy ve Moda‘da yer alan çeşitli konser mekanları ve festivale özel sahnelerde gerçekleştirilecek. 

Anadolu yakasında indie rock, elektronik müzik ve caz gibi farklı tınılarının yankılanacağı Gece Gezmesi’nde ayrıca, İstanbullu müzisyen ikili, Ekin Sanaç ve Berna Göl’ün ortak projesi kim ki o, perküsyoncu, udi Yinon Muallem’in Hakan Gürbüz ve İsmail Altunbaş ile yeni projesi TaKiDum, Aralık ayında yayımladığı “Cızgan” albümü ile dikkatleri çeken genç besteci ve şarkıcı Selin Sümbültepe, Ankaralı genç punk-rock grubu Al'York ve Nardis Caz Vokal yarışmasında dereceye giren genç isimlerden Sibel Demir de bulunuyor. 

“Gece Gezmesi” etkinliklerinin mekanları arasında, Club Quartier (St. Joseph’liler Derneği), Moda Sahnesi, Moda Kayıkhane, Baba Sahne, All Saints Moda Kilisesi, Ağaç Ev Kadıköy, BantMag Havuz / BİNA, KargART ve zor  yer alıyor.

“Gece Gezmesi” konserleri SOCAR Türkiye sponsorluğunda gerçekleştirilen Vitrin etkinliği kapsamındadır.

 

 

Gece Gezmesi Sanatçıları

Club Quartier

19.30 Ati ve Aşk Üçgeni

22:30 Yüzyüzeyken Konuşuruz

 

Müzikleriyle geçtiğimiz yıl büyük ilgi toplayan Ati ve Aşk Üçgeni, “ruh pop” olarak kategorilendirdikleri ve “Gecenin Karanlığında” adını verdikleri ilk albümlerinin ilk büyük İstanbul konseri için Gece Gezmesi kapsamında dinleyici ile buluşacak. Ati ve Aşk Üçgeni’nin sahnesi merak ve beklenti seviyelerini yükselten türden. Gecenin diğer konuğu  Moğollar’ın efsanelerinden Taner Öngür olacak. Geçtiğimiz yıl plak olarak yayınladığı “Elektrik Gramofon” albümüyle bir kez daha övgülerin odağı olan Öngür, 1920’ler ile 1970’ler arası eski İstanbul şarkılarını kendine göre yorumladığı bu albümün karşılaştığı yoğun ilgi üzerine, hayranlarıyla buluşacağı bir konser için 43,75 ile beraber Gece Gezmesi’ne konuk oluyor. Club Quartier’de gecenin son konuğu, internette izlediğimiz parça kayıtlarının ardından bugün artık yerli sahnenin genç ve güçlü isimlerinden biri haline gelen Yüzyüzeyken Konuşuruz. Gitar ve vokalde Kaan Boşnak, elektronik gitarda Engin Sevik, bas gitarda Can Tunaboylu ve davulda Can Kalyoncu’dan oluşan kadro, indie-folk’tan yola çıkıp deneysel çalışmalarla geliştirdikleri, elektroniğe ve dans tınılarına da yakın durdukları müzikleriyle sahnede olacak.

 

Cevdet Erek, Dolu Kadehi Ters Tut, kim ki o, Islandman

Moda Sahnesi

19.30 Cevdet Erek

20.30 DKTT

22:00 kim ki o

23.30 Islandman

00.45 Cevdet Erek

 

Cevdet Erek, ses, müzik, mimari ve görsel sanatlar üzerine yoğunlaşarak farklı disiplinlerdeki başarılı üretimlerine yıllardır devam ediyor. Dinleyicinin Nekropsi ile tanıdığı sanatçı, ilk solo albümü Davul’u da geçtiğimiz yıl yayınladı. Enstrümanı olan davulu kendine has bir stille yorumlayan ve ona yeni bir karakter katan Cevdet Erek Moda Sahnesi’nde dinleyici ile buluşacak. Gecenin devamında sakin ama bir o kadar güçlü rock’n roll hislerle bezeli şarkıları ve Ömer Hayyam’dan aldıkları ilhamla kurulan Dolu Kadehi Ters Tut sahneyi devralıyor. İstanbullu müzisyen ikili kim ki o, ilk mini albümü Dans’ı yayınladığında takvimler 2010’u gösteriyordu. Bugüne kadar dört başarılı albüm yayımlayan ve Avrupa ile İngiltere’de The Radio Dept., Moon Duo, Jens Lekman gibi isimlerle birlikte turneye çıkan, yerel sahnede festivallerin aranılan isimlerinden olan kim ki o Gece Gezmesi kapsamında Moda Sahnesi’nde olacak. Gecenin bir başka konuğu ise egzotik tınılar peşinde koşan Islandman. Tolga Böyük’ün solo projesi olarak kurulduktan sonra, bugün multi-enstrümantalist bir üçlü olarak hayatına devam eden grup, Anadolu saykodelik semalarından ses veriyor.                                                                                                                    

 

TaKiDum, Selin Sümbültepe, Kalben

Moda Kayıkhane

20.15 TaKiDum

21.45 Selin Sümbültepe

23.15 Kalben

 

Perküsyona kendi stilini katan ritim üçlüsü TaKiDum, Yahudi ve Türk müziğinin engin kaynaklarından besleniyor. “Ritmin Sesi” mottosu etrafında buluşan ve dünyanın birçok ülkesinde sayısız konser veren Yinon Muallem, Hakan Gürbüz ve İsmail Altunbaş bireysel keşiflerinin zengin bir harmanı olan müziklerini bu kez Gece Gezmesi’ne taşıyacak. TaKiDum’un ardından sahnede söz yazarı ve caz vokalisti Selin Sümbültepe olacak. Berrak ve güçlü vokaliyle, kusursuz hikayelerinin oluşturduğu, geçtiğimiz yıl ilk albümü Cızgan’ı yayınlayan Selin Sümbültepe, Gece Gezmesi’nde Moda Kayıkhane sahnesinde. Moda Kayıkhane’de geceyi Kalben sonlandırıyor. Kalben, bu yıl yayınladığı ikinci albümü “Sonsuza Kadar” ile Türkiye listelerinde en çok dinlenenler arasında yer almaya devam ediyor.

 

Baba Sahne

20.00 Sibel Demir Quintet

21.45 SELİM SELÇUK “MİLES KUÇLES”

 

Opera şarkıcılığı bölümünde okurken kendini cazın büyüsüne kaptıran, 2016 Nardis Genç Caz vokal yarışmasında Polonya Pulawy'deki caz workshop bursu kazanan Sibel Demir, cazın kolektif gücünden ilham alan bir caz şarkıcısı. Cazın yarattığı ahenkten beslenen bu genç vokal, Gece Gezmesi’nde Baba Sahne’de olacak. Selim Selçuk, New York ve İstanbul arasında geçen caz dolu müzik kariyerini, cazın önemli isimleriyle çalışarak ve yurtdışında önemli festivallerde ve kulüplerde sahne alarak inşa etti. 2014’ten itibaren babası Münir Nurettin Selçuk'un projelerini yapmaya başlayan sanatçı, bu yılın başında “Miles Kuçles

 

Ahmedowsky Trio, Dub Again

KargArt

21.15 Ahmedowsky Trio

00.00 Dub Again

 

Bakü çıkışlı topluluk Ahmedowsky Trio, ambient, acid caz ve funk öğelerle örülü müziklerini İstanbul’a taşıyor. Bakünün neo funk / jazz mugam tarzını kendinde birleştiren ve geçen yıl çıkardıkları "Sketches of Vagif" albümü ile müzik dünyasında isimleri anılan Ahmedowsky Trio, bu yıl Haziran’da çıkaracakları “Caspian Broadcasting” albümünün Avrupa turnesi kapsamında, Gece Gezmesi’nde sahne alacaklar. Gecenin diğer konuğu davulda Mehmet Das, basta Can Aydemir, gitarda Gürhan Öğütücü ve efektlerde Aras Tüysüz’den oluşan Dun Again roots reggae ve dub sound’unun ülkemizdeki en otantik temsilcilerinden. Grup 70’lerden günümüze klasikleşmiş olan dub ritimlerini groove’un gücüyle birleştiriyor ve gerçek bir analog reggae sound’u yakalıyor.

 

AhmetJah meets Ladies on Records, Ozoyo

zor

19.30 DJ

21.00 AhmetJah meets Ladies on Records

00.00 Ozoyo

 

Baba Zula, Ayşe Tütüncü, Burhan Öçal gibi sanatçıların menajerliğini yapan Gülbaba müzik şirketinin kurucularından Ahmetjah ile özellikle Türkiye’den kadın şarkıcılar üzerine yaptığı “Turkish Ladies” derlemesi ile tanınan Polonyalı plak koleksiyoneri Kornelia ortak DJ setleriyle Gece Gezmesi’ne konuk oluyor. Uzun zamandır dünya çapında geziler yapıp plak biriktiren ve plak keşfi için geldiği İstanbul’a birkaç sene önce yerleşen Kornelia’nın Ahmetjah’la paslaşacağı dinamik bir gece festival izleyicisini bekliyor. Yerli sahnenin mutlaka keşfedilmesi gereken cevherlerinden İstanbullu müzisyen ve prodüktör Ozoyo, 2016 sonunda yayınladığı ilk EP’si “Wanderlust”ın ardından, “Lost Beats” isimli son EP’sini bu yılın başında yayımladı. Ozoyo’nun hip hop, elektronik ve caz etrafında şekillendirdiği parçaları tekrar tekrar dinleme isteği yaratacak türden.

 

Melike Şahin, Nilipek.

All Saints Moda Kilisesi

19.45 Melike Şahin

21.15 Nilİpek.

 

Melike Şahin, 2011 yılında yolunun kesiştiği Baba Zula ile dünyanın farklı noktalarında 250’yi aşkın konser verdi. 2017 yılında, Selda Bağcan’la verdikleri konserlerle tanınan grup Boom Pam ile, sözlerini kendisinin yazdığı ortak bir şarkıya imza atan sanatçı şu sıralar Melik Şah ve Saz Arkadaşları ismiyle klasik alaturka ve arabesk eserler seslendirdiği konserler vermeye devam ediyor. Alternatif müzik sahnesinin en sevilen isimlerinden Nilipek., müzik eleştirmenlerince yılın en iyi albümleri arasında gösterilen ve büyük başarı yakalayan ilk uzunçaları “sabah”ın ardından geçtiğimiz yıl yayınladığı ikinci solo albümü “Döngü”yle yerini iyice sağlamlaştırdı. Nilipek. vokali ve ukulelesiyle Gece Gezmesi sahnesini aydınlatacak.

 

KLAN, Al'York

Ağaç Ev Kadıköy

20.45 KLAN

22.45 Al’York

 

Utku Uluer, Mert Hallı, Mete Turan ve Alper Yamak’tan oluşan KLAN, beşinci yılını yaşayan, iki EP yayınlamış başarılı bir grup. Saykodelik rock, Anadolu rock, surf, indie, dans ve progresif öğelerden zengin bir müzik deneyimi yaşatmak için Gece Gezmesi sahnesinde izleyicinin karşısına çıkacak dörtlünün dinamik performansı kesinlikle izlemeye değer. İstanbul’un festival sahnelerindeki dikkat çekici performanslarıyla son iki yıldır adlarını duyuran Al’York, esasen Ankara çıkışlı. Bugüne kadar The Ringo Jets gibi yerli gruplarla turneye çıkan dörtlü, Hanni El Khatib gibi yabancı sanatçıların da alt grubu olarak sahne aldı.  Yayınladıkları iki EP ve rock’n roll’a kendi ruhlarını kattıkları heyecan verici müzikleriyle Al’york Gece Gezmesi sahnesinde olacak.


SO Duo ve Dostlar

19.30, Bantmag Havuz / Bina

Ay Ana” adlı albümde mandolin, klavye, perküsyon, panduri ve davula kemençe de eşlik ediyor. Bu sıradışı enstrüman sentezi, Gece Gezmesi’nin en orijinal performanslarından birini vadediyor.