VİTRİN’DE YER ALAN İKİ SANATÇIYA “SOCAR TÜRKİYE İPEK YOLU TURNE DESTEK ÖDÜLÜ” VERİLECEK

24. İSTANBUL CAZ FESTİVALİ’NDEN VİTRİN: TÜRKİYE GÜNCEL MÜZİK BULUŞMASI

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından Garanti Bankası’nın sponsorluğunda düzenlenen 24. İstanbul Caz Festivali bu yıl 4-20 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

 

24. İstanbul Caz Festivali kapsamında, SOCAR Türkiye sponsorluğunda bu yıl ilki hayata geçirilen VİTRİN: Türkiye Güncel Müzik Buluşması etkinliğinde, yerli sahnenin başarılı isimleri uluslararası müzik sektörünün önemli temsilcileriyle bir araya gelecek. Etkinlik kapsamında sahne alacak müzisyen ve topluluklar arasından seçilecek iki isme SOCAR Türkiye “İpek Yolu” Turne Destek Ödülü verilecek.

24. İstanbul Caz Festivali bu yıl Türkiye’den başarılı güncel müzik topluluklarının uluslararası tanıtımına destek olmak amacıyla SOCAR Türkiye sponsorluğunda yeni bir etkinliği hayata geçiriyor. Temellerini ülkemizin kültürel değerlerini daha geniş bir çerçevede tanıtmak ve kültürlerarası diyaloğu arttırmaktan alan VİTRİN: Türkiye Güncel Müzik Buluşması, festival kapsamında 5-8 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek. Uluslararası müzik sektörünün önemli temsilcileri festival izleyicisiyle beraber Türkiye’den 30 kadar sanatçı ve topluluğun konserlerini izleme fırsatı bulacak.

Düzenlenecek sektörel toplantılarla yerli ve yabancı müzik profesyonelleri buluşturulacak ve sanatçılarımızın yurtdışına açılmasını teşvik edecek ilişkilerin kurulması sağlanacak. Bu kapsamda programda yer alan sanatçı ve toplulukların uluslararası turneleri “SOCAR Türkiye İpek Yolu Turne Destek Ödülü” ile desteklenecek.

 

“SOCAR Türkiye İpek Yolu Turne Destek Ödülü”

Vitrin kapsamında sahne alacak müzisyen ve topluluklar arasından seçilecek iki isime verilecek “SOCAR Türkiye İpek Yolu Turne Destek Ödülü” uluslararası delegeler tarafından belirlenecek. Ödül sahiplerinin her birine yurtdışı turnelerinde kullanılmak üzere 2,500 Euro değerinde turne desteği almaya hak kazanacak.

Seçilen sanatçı ya da topluluklar bu ödülü önümüzdeki bir yıl içerisinde yapacağı herhangi bir uluslararası turnesindeki masrafları karşılamak için kullanabilecek. Ödülün sahipleri, Vitrin’e katlan uluslararası delegeler tarafından yapılacak değerlendirme ile tarafından belirlenecek. Değerlendirme sonuçları Vitrin etkinliğinin sonunda İKSV tarafından kamuoyuyla paylaşılacak.

 

Güncel Müziğin Başarılı İsimleri Vitrin’de