İlk durağında Ankaralı izleyicisiyle buluşan Gezici Festival ilk gününde geleneği bozmadı, Türkiye 2018 seçkisinden, Ankara’da ilk kez gösterilen bir filmle festivali açtı. Seçkide yer alan Arada filminin gösterimine yönetmen Ali Kemal Çınar katıldı. Gezici Festival’in Kars’a gittiği yıllarda,Diyarbakır Sinema Kulübu olarak festivale katıldıklarını belirten Çınar, bugün kendi filmiyle festivale katılmanın heyecanını salondakilerle paylaştı. Oluşturduğu kendine has sinema dilinden, ailesi ve arkadaşlarıyla birlikte sinema üretimine pek çok konuda süren söyleşiye izleyicilerin katılımı yoğundu. 

Arada gösterimini, Mahmut Fazıl Coşkun’un “Görünmez Kentler” seçkisinden Bebek Jane'e Ne Oldu? takip etti. 1962 yapımı filmi beyazperde izleme fırsatını kaçırmak isteyenler Mahmut Fazıl Coşkun’‘un filmi neden seçtiğini kendisinden dinlediler.

24. Gezici Festival'de 1 Aralık Cumartesi programı

1 ARALIK CUMARTESİ 

Festivalin ikinci gününde Mahmut Fazıl Coşkun'un 24. Gezici Festival için seçtiği “Görünmez Kentler” bölümünde yer alan bir diğer film Aki Kaurismäki imzalı Eşarbına Sahip Çık, Tatyana 12.00 seansında Coşkun'un sunumuyla gösterildi. 

“Görünmez Kentler”de yer alan bir diğer film Wim Wenders imzalı Alis Kentlerde, 1 Aralık Cumartesi 14.00'te Coşkun'un sunumuyla Büyülü Fener’deydi. Almanya’dan ABD’ye uzanan bir coğrafyada geçen film 70’li yıllara dair unutulmaz bir portre sunuyor.

Gezici Festival’de 1 Aralık Cumartesi saat 18:30’da ise Mahmut Fazıl Coşkun’un bol ödüllü son filmi Anons sinemaseverlerle buluşacak. Kızılay Büyülü Fener’deki gösterimin ardından Mahmut Fazıl Coşkun’la beraber, filmin oyuncusu Murat Kılıç ve yapımcısı Sinan Yusufoğlu ile bir söyleşi gerçekleştirilecek.

24. Gezici Festival'de 2 Aralık Pazar günü programı
2 ARALIK PAZAR
 
Festivalin üçüncü gününde, Alexander Mackendrick’in yönettiği Başarının Tatlı Kokusu (Sweet Smell of Success, 1957), Yalanlar Çağı bölümünü hazırlayan sinema yazarları Imogen Sara Smith ve Ehsan Khoshbakht'ın sunumuyla gösterilecek. New York medya dünyasında gösteriş ile yozlaşmanın, şöhret ile gaddarlığın iç içe geçtiği bir öyküyü anlatan filmde Burt Lancasterhasta bir ruha sahip, güçlü dedikodu yazarını, Tony Curtis ise yükselmek için her şeyi yapmaya hazır, fırsatçı bir basın danışmanını oynuyor.

Mahmut Fazıl Coşkun'un 24. Gezici Festival için seçtiği “Görünmez Kentler” bölümünde yer alan bir diğer film Whit Stillman imzalı Metropolitan 2 Aralık Pazar günü 16.30 seansında Coşkun'un sunumuyla izleyicilerle buluşacak. 

Amerika Birleşik Devletleri ve Hollanda Büyükelçiliklerinin destekleriyle hazırlanan Sessiz Serüven bölümünden San Francisco Sessiz Film Festivali’nin başkanı Roy Byrne’ün seçtiği Kapının Ardı (Behind the Door, 1919) filmi Byrne’ün sunumuyla 2 Aralık Pazar günün 18:30'da Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde ücretsiz gösterilecek. Filmin canlı müziğini ise birçok ünlü sessiz filme müzik besteleyen Stephen Horne ve Frank Bockius ikilisi yapacak.

Sinop ve Kastamonu gösterim programları belli oldu!
24. Gezici Festival 7-9 Aralık tarihleri arasında Sinop Belediyesi ve Telvin Sanat Akademi katkılarıyla Halk Eğitim Merkezi'nde! Tüm gösterimler ücretsiz. 

10-13 Aralık tarihleri arasında Kastamonu Üniversitesi Medya ve İletişim Topluluğu katkılarıyla Ahmed Yesevi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilecek 24. Gezici Festival'de tüm gösterimler ücretsiz olacak.