HANNOVER MESSE 2015 (13-17 Nisan, Pzt.-Cum.)

Hannover, Almanya.
 1.2 milyardan fazla nüfusu ile öne çıkan Hindistan, dünyanın önde gelen endüstri fuarı olan HANNOVER MESSE'nin 2015 yılı için resmi Partner Ülkesi olarak belirlendi. Konuya ilişkin düşüncelerini, "Hindistan, HANNOVER MESSE fuarında gerek Alman gerekse uluslararası katılımcılar için yüksek satış potansiyeli oluşturacak bir ekonomi devidir," sözleriyle belirten Deutsche Messe Yönetim Kurulu üyelerinden Dr. Jochen Köckler, "Aynı zamanda, Hindistan pazarından daha fazla katılımcıyı da yeni küresel pazarlarla buluşturmuş olmayı hedefliyoruz. Sonuçta hem katılımcı ve ziyaretçilerimiz hem de bir fuar merkezi olarak Hannover bu ilgi çekici partner ülkenin katılımından eşit oranda faydalanacaktır,'' diye ekledi.

 

Hindistan'ın hızla büyüyen ekonomisi, Alman ve Hindistanlı işletmeler arasında uzun yıllardır süregelen iyi ilişkiler ve HANNOVER MESSE 2006'da Hindistan'ın Partner Ülke olarak olumlu bir etki bırakmış olması, bu yıl Hindistan'ın seçilmesinin ardındaki üç temel nedeni oluşturdu.

 

Son 10 yılda yıllık %10'luk büyüme oranı ve %5 civarında seyreden mevcut cari büyümesi ile Hindistan dünyanın en hızlı büyüyen ekonomilerinden biri. Bu büyümeyi teşvik etmek amacıyla, altyapı ile endüstriyel tesis ve ekipmanlarını yenileme kararı alan ülke, daha fazla yabancı yatırım için kapılarını açıyor. Geçen sene, enerji verimliliği başta olmak üzere; yenilenebilir enerji ve doğal kaynakların sürdürülebilir kullanımı için değerlendirilmesi amacıyla Alman Federal Hükümeti, Hindistan'a bir milyar avro değerinde bir kredi sözü verdi. Köckler'e göre: "Hindistan'ın Partner Ülke olarak katılımı en doğru zamanda gerçekleşiyor. Almanya ve dünya genelinden katılımcılarımız, iç ekonomilerini güçlendirecek gelişmiş teknolojiler arayışı ile Hindistan'dan gelen ziyaretçiler ile bir araya gelecekler."

 

Öte yandan Almanya, 16.1 milyar avroluk ticaret hacmi ile Hindistan'ın AB içindeki lider ticaret ortağı. Yaklaşık 3.4 milyar avroluk Alman ticaret fazlası (2012/13), Hindistan'ın Almanya'ya yönelik yüksek düzeydeki yatırım malları talebini ortaya koyuyor. Özellikle makinalara yönelik olan bu talep, Almanya'nın Hindistan'a toplam ihracatının yüzde 33'üne denk geliyor. Alman-Hindistan Ticaret Odası tarafından yapılan bir ankete göre ise Alman işletmeler ülkenin yeni seçilen hükümetinin iş dostu politikaları sayesinde Hindistan'a gerçekleşecek ihracat oranlarında orta vadede bir artış bekliyor. 

 

"'Deutsche Messe, Hindistan'da oldukça iyi bir şekilde temsil edilmektedir. Hindistan'ı desteklemek ve Partner Ülke olarak başarısına katkı sağlamak için bu ülkedeki mükemmel ilişkilerimizden faydalanacağız,'' diyen Köckler, "Hindistan'ın daha önce Partner Ülke olarak katıldığı HANNOVER MESSE 2006'ya 350 Hintli katılımcı ve 5.700 Hintli ziyaretçinin gelmiş olduğunu hatırlatarak, "Partner Ülke olarak Hindistan'ın seçilmiş olması, bu rakamları arttırmamızda bize büyük ölçüde katkı sağlayacaktır," diye ekliyor.

 

HANNOVER MESSE - Son teknolojiyi ilk sen keşfet!

Endüstri teknolojisi alanında dünyanın önde gelen ticaret fuarı 13-17 Nisan 2015 tarihlerinde organize edilecektir. HANNOVER MESSE 2015, 10 lider fuarı kapsıyor: Industrial Automation (Endüstriyel Otomasyon) • Motion, Drive & Automation (MDA) (Hidrolik & Pnömatik Sistemler) • Energy (Enerji) • Wind (Rüzgar) • MobiliTec (Mobil Teknoloji) • Digital Factory (Digital Fabrika) • ComVac (Basınçlı Hava ve Vakum Teknolojisi) • Industrial Supply (Endüstriyel Tedarik) • Surface Technology (Yüzey İşleme Teknolojisi) • Research & Technology (Araştırma ve Teknoloji).

Editör: TE Bilisim