150- 200 Yatırımcımız Var

Türkiye’deki ve Dünya’daki melek yatırımcılık hakkında bilgiler veren Durmuş. Melek yatırımcı sayımızın henüz 150-200 kişi ve yatırım seviyesinin ise 10 milyon dolar civarında olduğunu,  Amerika’ya baktığımızda ise 300 binin üzerinde sadece e-  girişimlere yatırım yapan internet melek yatırımcısı olduğunu, bu yatırımcıların; 2012 itibariyle 26 Milyar dolar yatırım gerçekleştirdiklerini,  Amerika’da her gün 180 tane girişimcinin melek yatırımcılardan para aldığının, tahmin edildiğini ifade etti.

Meleklere Hazine Desteği

Melek yatırımcılığın geliştirilmesi için, Hazine Müsteşarlığı’nın önemli adımlar attığını buna göre, Hazine’den lisans alan yatırımcıların yaptığı yatırımın % 75’i yıl sonudaki vergi matrahından düşeceği, eğer gelen proje son beş yıl içinde Sanayi Bakanlığı, KOSGEB veya TÜBİTAK’tan destek almşsa o zaman %100’ünün düşeceği yönünde kararlar alındığını ifade etti.

Girişimcilik Kültür Meselesidir

Girişimciliğin bir kültür meselesi olduğunu, bunun da, eğitimsel ve sosyoekonomik ayaklarının olduğunu vurgulayan Durmuş, girişimcilik algısının artmaya başlamasının sevindirici olduğunu ifade etti. Burada kamu desteklerinin toplumun tabanına nüfuz etmesinin bu algının oluşmasında önemli bir yer teşkil ettiğini söyledi.

Girişimciler İçin Yeni Bir Fon Kuruluyor

Program kapsamında, Girişimci İş Adamları Vakfı Genel Sekreteri Bahri Çetin ve İcra Kurulu Üyesi Ali Kılıç, vakfın çalışmaları hakkında katılımcılara bilgi verdikten sonra, kurulma aşamasında olan Bahariye Melek Yatırım’ın müjdesini verdi. Bu bağlamda, girişimcilerin projelerini beklediklerini ifade ettiler.

Editör: TE Bilisim