Bu satın almayla beraber Discovery, Türkiye’deki ulusal kanal sayısını arttırıyor.

2015 yılında Discovery ve Doğuş Yayın Grubu arasında imzalanan stratejik ortaklıkla birlikte, uluslararası medya şirketinin CNBC-e kanalını Doğuş Yayın Grubu’ndan başarılı bir şekilde satın almasını takiben TLC kanalını yayın hayatına başlatmış ve Doğuş Yayın Grubu, Discovery’nin Türkiye’deki tek reklam satış temsilcisi olmuştur.

Discovery Networks EMEA Başkanı ve Genel Müdürü Kasia Kieli ‘Bugün, Discovery’nin Türkiye’deki yolculuğunda önemli bir dönüm noktası. 1997 bir kanal ile başlayıp bu heyecan verici yeni bölümle bugüne kadar devam eden hikayemiz gösteriyor ki misyonumuz, içeriğimizi her zamankinden daha fazla kişiye ve ekrana ulaştırmamızı sağlayan akıllı yatırımları ve stratejik ortaklıkları keşfetmektir. Doğuş Yayın Grubu ile genişlettiğimiz ortaklığımız ve bu satın alımla birlikte Türk seyircilerin televizyon izleme deneyimine daha fazla seçenek ve değer katarak bölgeye olan bağlılığımızı tekrar teyit etmiş olduk.’ dedi. 

Doğuş Yayın Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Erman Yerdelen: “Dünyanın önde gelen yayıncı kuruluşlarından Discovery Grubu ile iş yapma gibi bir ayrıcalıklı konumu bir süredir bünyemizde bulundurmaktayız. Teknolojinin çok hızla geliştiği ve inanılmaz noktalara geldiği bir dünya düzeninde Discovery Grubu öncü atılımların sahibi olmuştur. Dün olduğu gibi bugün de Discovery Grubu ile yeni bir anlaşma yaparak ülkemizin televizyon izleyicisine alışılagelmişin dışında bir yayın sunulacaktır.  Bu ortak çalışma sonrasında, NTV Spor’un yayın içeriği haber kanalımız olan NTV’de devam edecek, yani NTV Spor evine geri dönüyor. Doğuş Yayın Grubu prestijli yayıncılık anlayışını her zaman olduğu gibi sürdürecek. Discovery Grubu ile gerçekleşen bu birlikteliğin her iki taraf için de hayırlı olmasını temenni ederim” dedi.

Discovery, Doğuş Yayın Grubu’nun Ulusal Yayın Frekansını Satın  Alıyor

Discovery, Doğuş Yayın Grubu’nun sahip olduğu ulusal spor kanalının yayın frekansını satın aldı. Gerekli kapanış koşulları sağlandıktan ve satın alım işlemi tamamlandıktan sonra Discovery, mevcut Türk portföyünü tamamlamak için erkeklere yönelik yepyeni bir eğlence kanalının da yayınına başlayacak. Bu Discovery’nin Türkiye pazarında TLC’den sonra ulusal olarak yayın yapacağı ikinci kanalı olacak.

Discovery Networks Türkiye Başkanı ve Genel Müdürü Lydia Fairfax: “Güçlü bir pozisyona sahip olduğumuz ücretli kanallar ve ücretsiz yayın yapan TLC kanalının başarısı ile Türk yayıncılık arenasındaki konumumuzu sağlamlaştırdık. Ücretsiz yayın varlığımızı genişletmek, bize sürekli değişen bu medya ortamında daha çevik olma ve dünya çapındaki hikaye anlatımımızı Türkiye’deki hayranlarımıza getirme fırsatı tanıyor.” dedi.

Editör: TE Bilisim