7 ŞUBAT 2014- Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, ATO üyelerine “sermaye artırımı” uyarısı yaptı. Bezci, kanun uyarınca şirketlerin sermaye artırımı işlemlerini 14 Şubat Cuma günü mesai bitimine kadar tamamlamaları gerektiğini söyledi.

ATO Başkanı Bezci
yaptığı yazılı açıklamada, 1 Temmuz 2012 tarihinde yürürlüğe giren 6102 sayılı Yeni Türk Ticaret Kanunu’nun asgari sermaye tutarlarını anonim şirketlerde 50 bin lira, limited şirketlerde ise 10 bin lira olarak belirlediğini bildirdi.  

Yeni Türk Ticaret Kanunu’nun yürürlüğe girmesinden önce, uygulama şeklinin belirlenmesi amacıyla 14 Şubat 2011 tarihinde 6103 sayılı Türk Ticaret Kanunu’nun Yürürlüğü ve Uygulama Şekli Hakkında Kanun’un çıkartıldığını hatırlatan Bezci, kanunun 20. maddesinde eski tarihli şirketlere sermayelerini artırmak için üç yıllık bir süre tanındığını ifade etti. Bezci, “Kanun yürürlüğe girmeden önceki tarihte kurulu bulunan anonim ve limited şirketlerin de 14 Şubat 2014 tarihine kadar sermayelerini söz konusu rakamlara yükseltmeleri gerekiyor ” dedi.


İLANLARLA HATIRLATTIK

Ankara Ticaret Odası olarak, Odanın resmi web sitesi ve çeşitli ulusal gazete ilanları ile sermaye artırımı konusunun üyelere hatırlatıldığını da aktaran Bezci, “Üye şirketlerimiz kanunda geçen söylemiyle (infisah) etmiş sayılmamaları yani bozulmuş, dağılmış sayılmamaları için bir an önce sermaye artırımlarını yapmaları gerekiyor” diye konuştu. 
Editör: TE Bilisim