İKİ ÜLKENİN KARŞILIKLI TİCARET HACİMLERİNİ ARTIRMAYI AMAÇLAYAN PROTOKOLDE, İYİ UYGULAMALARIN AKTARIMI İÇİN BİR DE PLATFORM OLUŞTURULMASI YER ALIYOR.


20 AĞUSTOS 2014- Ankara Ticaret Odası
 (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, Avusturya ile ticari ilişkileri daha da geliştirme arzusunda olduklarını belirterek, “Viyana Ticaret Odası ile işbirliği protokolü imzalayarak iki ülke arasındaki ticaret hacmini artırabiliriz” dedi.

ATO Başkanı Salih Bezci, Avusturya Büyükelçiliği Müsteşarı Constantin Bekos ile Avusturya Ticaret Ataşesi Dr. Chistian Maier’i
makamında kabul etti.  Müsteşar Bekos, kabulde yaptığı konuşmada Ankara Ticaret Odası ile Viyana Ticaret Odası’nın geçmiş dönemde iletişim halinde olduğunu hatırlatarak, göreve yeni başlayan oda başkanıyla bu ilişkilerin daha da gelişeceğini kaydetti.

İki oda arasında ticari ilişkileri geliştirmeye yönelik bir işbirliği protokolü hazırlığı içinde olduklarını anlatan Bekos, Viyana Ticaret Odası Başkanı ile ticaret odası yetkilileri, işadamları ve gazetecilerden oluşan bir heyetin Kasım ayında Ankara’ya geleceğini söyledi.


Avusturya Ticaret Ataşesi Dr. Chistian Maier de 
Avusturya Ticaret Odası’nın Ankara ziyaretinde lojistik, ulaştırma ve altyapı sektörüyle ilgili görüşmeler yapmak istediklerini kaydetti.

ATO Başkanı Bezci 
de, Ankara Ticaret Odası olarak daha önce Viyana’yı ziyaret ettiklerini ve ticaret odası ile de görüşmelerde bulunduklarını anlattı.  İki ülke arasındaki ticari ilişkilerin gelişmesinin yararlarından bahseden Bezci, “Avusturya ile Türkiye arasında pozitif ticaret ve yatırım için birlikte bir platform oluşturma vizyonunu benimsiyoruz” dedi. Konuşmasında Avrupa Birliği ülkelerince Türk işadamlarına uygulanan ve ağır prosedürler içeren vize konusuna da değinen Bezci,  “İmzalayacağımız protokolde vize işlemlerini kolaylaştıran bir maddenin de yer almasını arzuluyoruz” diye konuştu.

AVUSTURYA-TÜRKİYE TİCARİ PROTOKOLÜ


Ankara Ticaret Odası Başkanı Salih Bezci 
ve Viyana Ticaret Odası Başkanı’nın imza koyacağı protokol her iki ülkeye karşılıklı iş ziyaretleri düzenlemek, konferanslar yapmak ve seminerler organize etmeyi karara bağlıyor. Karşılıklı iş ortakları bulma konusunda çalışmalar yürütülmesinin yer alacağı protokolde, iyi uygulamaların aktarımı için bir platform oluşturulması bulunuyor. Her iki ülkede gerçekleştirilecek fuar, sergi, çalıştay veya konferanslar konusunda karşılıklı bilgi akışının sağlanmasının hükme bağlanacağı protokolde iki ülke ticaretini artırmaya yönelik önlemler maddeler halinde sıralanıyor.

Viyana ve Ankara Ticaret Odası’nın maddeleri üzerinde çalışmalarını sürdürdüğü protokol
 21 Kasım’da Ankara’da imzalanacak.

 

Editör: TE Bilisim