Geçen sene ilki düzenlenen ve Türkiye genelinde binlerce lise öğrencisinin finallere katılmak için problem çözme kabiliyetlerini kullandığı TZO, bu sene de iki kademeden oluşuyor ve öğrenciler ilk kademeye katılmak için www.turkiyezekaoyunlari.com sitesinde kayıt olabiliyor.

2-5 Nisan’da, site üzerinden online olarak yapılacak Eleme etabı, 10 zeka oyunundan oluşacak ve bu oyunlar sonucunda oluşacak sıralamaya göre finalistler açıklanacak.

Yarışma takvimi: 7 Aralık 2017 – 26 Mart 2018 Kayıt, 2-5 Nisan 2018 Eleme Etabı, 10-13 Mayıs 2018 Final Etabı

Yarışmaya bütün lise kademe öğrencileri (Hazırlık, 9, 10, 11, 12) ücretsiz olarak kayıt olabilir.

ÖDÜL VERMEYE DOYMAYAN YARIŞMA

Yarışmayı düzenleyen İstek Okulları ve Yeditepe Üniversitesi’nin amacı, Türkiye’nin zeki gençlerinin potansiyellerini sergilemeleri için, sağlıklı ve eğlenceli bir ortamın oluşturulması ve ödüllendirilmeleri olduğundan; organizasyon hiçbir yükümlülüğü üstlenmekten kaçınmamış.

Finallere katılacak bütün öğrencilerin ulaşım, konaklama, yeme-içme masrafları organizasyon tarafından karşılandığı gibi; yarışmayı oluşturan 5 farklı kategoride (Matematik, Görsel, Mekanik, Kelime, Karalama) toplamda 40BİN TL’lik ödül veriliyor. Farklı düşünsel yeteneklere göre başarılı lise öğrencilerine verilen para ödülleri; Olimpiyatlardaki genel düşünceden esinlenerek oluşturulmuş: Herkes yeteneklidir, yeter ki onlar için uygun alanlar oluşturulabilsin.

TÜRKİYE ZEKA OYUNLARI SEMİNERLERİ

Organizasyon Ekibi, yarışmanın lise öğrencilerine daha rahat duyurulabilmesi ve bu esnada zeka oyunlarının ne olduğunun anlatılabilmesi, Türkiye’de zeka oyunları kültürünün gelişmesine katkı sağlamak için “Zeka Oyunları Seferberliği” başlattı. Sadece geçtiğimiz ayda Türkiye genelinde 30’a yakın okulda, TZO Genel Koordinatörü Serkan Yürekli tarafından “Türkiye Zeka Oyunları” seminerleri, 10binden fazla lise öğrencisiyle buluştu.

İstek Okulları ve Yeditepe Üniversitesi önümüzdeki yıllarda hem yarışma hem de seminerlerle yüz binlerce lise öğrencisine ulaşmanın organizasyonun amaçlarından biri olduğunu belirtiyor.

 

SERKAN YÜREKLİ’DEN 12 YILDA YÜZLERCE BAŞARI

TZO’nun Genel Koordinatörü ve yarışmanın oyunlarını tasarlayan Serkan Yürekli, zekâ oyunları tasarımcısı, Amerikalı Grandmaster Puzzles Yayınevi’nin editörü ve bu alanda şimdiye kadar yüzlerce eğitim ve seminer vermiş, birçok farklı ülkede 40’tan fazla zeka oyunları kitabı hazırlamış bir isim.

2005 yılından bugüne zekâ oyunları alanında faaliyet gösterenYürekli, İstanbul Teknik Üniversitesi Makine Fakültesi mezun oldu. Okuduğu okulun aksine başka bir yoldan gitmeyi tercih eden Yürekli,Türkiye ve dünyada birçok zekâ oyunları temalı dergi, gazete vb gibi faaliyetler de editör ya da içerik üreticisi olarak görev alırken, dünya zekâ oyunları kültürüne 100’den fazla yeni zeka oyunu kazandırdı.

ZEKÂ OYUNU TEZ KONUSU OLDU

Yürekli’nin 2007 yılında zeka oyunları grup porno izle literatürüne kazandırdığı TAPA oyunu, bugüne kadar dünya genelinde birçok saygın zeka oyunları dergisinde, zeka oyunları yarışmasında yer aldı ve dünya çapında bir üne kavuştu. Ayrıca Tapa, 2016 yılında Japonya Gunma Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği öğrencilerinden Yoshiyuki Oshiro tarafından bitirme tezi olarak çalışıldı.

Geçtiğimiz günlerde İngiltere’nin saygın gazetelerinden biri olan The Guardian tarafından okuyucularına Şampiyonların Oyunu, Tapa (“Can you solve it? Tapa, the puzzle of champions”) başlığıyla duyurulan oyun büyük beğeni topladı.

Editör: TE Bilisim