Gazeteci-Yazar Nancy H. Kleinbaum’un ölümsüz eseri “Ölü Ozanlar Derneği”, Tiyatro Kedi tarafından 07 Kasım Salı akşamı saat 19.00’da İstanbul Kültür Üniversitesi (İKÜ) Akıngüç Oditoryumu ve Sanat Merkezi’nde tiyatro sahnesine taşınıyor.

13 yılda dram, komedi ve müzikallerle toplam 27 ayrı prodüksiyonu hazırlayıp ve oynayan Tiyatro Kedi, bu kez yönetmenliğini Hakan Altıner’in yaptığı “Ölü Ozanlar Derneği”ni; usta oyuncu Hakan Altıner’in yanı sıra Tayfun Yılmaz, Sadi Özenve genç oyuncuların rol aldığı bir tiyatro oyunuolarak seyircilerle buluşturuyor.

1959 Amerika’sında, ergenlik çağındaki birkaç gencin aşırı disiplinli bir yatılı okulda geçen hikayesinde, okul ve aileler tarafından üstlerine yüklenen başarılı olma sorumluluğu, ailelerinin onlar için seçtiği geleceği yaşamakla kendi istediklerini yapabilmenin önündeki engeller ve bunlarla başa çıkma yöntemleri anlatılıyor. Okula yeni atanan Edebiyat Öğretmeni John Keating, onlara yeni ve farklı bakış açıları sunarak, sayılar ve formüller içinde boğulmuş bu gençleri, şiirlerin büyülü dünyasına sokuyor; onlara, hayatlarındaki en önemli kavramın, “CarpeDiem/Anı Yaşamak” olduğunu anlatıyor.


Gökçe Biçer’inoyunlaştırdığı Ölü Ozanlar Derneği’ni, Hakan Altıner sahneye koydu. Yönetmen Yardımcılığını Damla Cercisoğlu, Dekor/Kostüm Tasarımını Tülin Pural, Işık Tasarımını Özgür Kaan Pural, Efekt Tasarımını ise Akın Dirgen’in üstlendiği oyunda Hakan Altıner, Tayfun Yılmaz, Sadi Özen, Efe Yeşilay, Metin Hasgül, Berkay Şanveren, Can Türkdoğan, Emre Çoldur, Mekin Sezer, Enes Daniş, Onur Yaldız, Alev Sezer, Gökhan Dost, İrem Uğural ve Kübra Madak gibi isimler rol alıyorlar.

Editör: TE Bilisim