Türkiye’nin en büyük gastronomi uygulama mutfağına sahip olan Okan Üniversitesi ile gastronomi ve turizm alanında dünyanın en başarılı üniversitelerinden West London arasında çift diploma programları başta olmak üzere yeni açılacak sertifika programlarını da kapsayan işbirliği protokolü, Tuzla Kampüsü’nde düzenlenen törenle imzalandı. West London, Buckingham Sarayı ve İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth’in uluslararası yiyecek-içecek operasyonlarını yönetmesiyle tanınıyor.

 

Tuzla Kampüsü’nde düzenlenen imza töreni öncesinde iki üniversite ile ilgili sunumların yapıldığı bir oturum gerçekleştirildi.  Oturuma, West London Üniversitesi Gastronomi ve ve Turizm Dekanı Prof. Dr. Sir David Foskett ve Uluslararası Ofis Direktörü Mary McCrindle’in yanı sıra Okan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Enar Tunç, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ahmet Kaşlı ve Gastronomi Sanatları Merkezi Direktörü Begüm Başar katıldı. Sunumların ardından heyet, Okan Üniversitesi’nin 1000 metrekarelik gastronomi uygulama mutfağı O’Mutfak başta olmak üzere Tuzla Kampüsü’nü gezip incelemelerde bulundu. O’Mutfak’taki öğle yemeğinin ardından protokol imza törenine geçildi. Okan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şule Kut ile West London Gastronomi ve  Turizm Dekanı Prof. Dr. Sir David Foskett tarafından imzalanan protokol kapsamında 3 yıl Okan Üniversitesi’nin gastronomi veya turizm ve otelcilik bölümlerinde okuyan öğrenciler, eğitimlerinin 1 yılını West London Üniversitesi’nde tamamlayarak çift diploma ile mezun olmaya hak kazanacaklar. Protokol kapsamında ayrıca, Okan Üniversitesi gastronomi ve turizm alanlarında açılacak olan sertifika programlarında, West London'ın sertifikasyon haklarına sahip olacak.

 

Kraliçenin mönüsünü yönetiyorlar

 

Okan Üniversitesi öğrencilerinin, gastronomi ve turizm alanındaki işbirliği ile çift diploma programlarına katılarak diplomasına sahip olma imkanı bulacağı West London, İngiliz Kraliyet Hanedanı için üstlendiği misyonla da tanınıyor.  Kraliyet ailesinin Londra’da ikamet ettiği Buckingham Sarayı’nda ve Kraliçe II. Elizabeth’in yurtdışındaki resmi ziyaret gezi ya da tatil gibi seyahatlerinde uluslararası yiyecek-içecek operasyonları West London tarafından yönetiliyor.

 

 

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim