MEDNIGHT Akdeniz Araştırmacıları Gecesi, temel amacı kamuoyunda bilimsel ruhu teşvik etmek olan MEDNIGHT’tan Masallar adlı edebiyat yarışmasının başvurularını, akademik yılın sona ermesi ve sınavlara odaklanma zamanı olduğu için, 29 Temmuz’a dek uzattı!

MEDNIGHT’tan Masallar başlıklı yarışmaya, 6-12 yaş arasındaki çocuklar için masal yazmış olan 18 yaş ve üzeri herkes, başka yerde yayınlanmamış eserleriyle katılabiliyor. Masalların ve hikâyelerin İngilizce ya da Türkçe yazılması gerekiyor.

Yarışmanın şu özelliklerinden biri sizi katılmaya teşvik ediyorsa başvurularınızı bekliyoruz:

TEV ÜSTÜN BAŞARI SANAT BURSU İÇİN BAŞVURULAR BAŞLADI! TEV ÜSTÜN BAŞARI SANAT BURSU İÇİN BAŞVURULAR BAŞLADI!
  • MEDNIGHT’tan Masallar yarışması bilimle ilgilidir.
  • Kazanan eserler dijital olarak derlenecektir.
  • Seçilen eserler hastanede uzun süre kalan çocuklar, genç göçmenler, okullar ve yaşlılar için okunacaktır.
  • Akdeniz bilimi yeni bir yaklaşımla nüfusa yakınlaştırılacaktır.
  • Yarışmamız bilim temalı hikaye anlatımı eğitimleri içermektedir.
  • Yarışmamız Akdeniz biliminin köklerine ve tarihine bağlamakta, diğer Akdeniz bilgi merkezleriyle bağlantı kurmaktadır.

Bu yılki yarışmanın ödülü, kazanan eserlerin uluslararası standart kitap numarası (ISBN) almış bir derleme baskıda yer alması ve MEDNIGHT’ın hem İspanya’daki hem de projeye katılan diğer Avrupa ülkelerindeki etkinliklerinde sunulması olacak.

Yarışma hakkında daha detaylı bilgi almak ve başvurmak için tıklayınız: https://mednight.eu/tales-from-mednight/

MEDNIGHT Akdeniz Araştırmacıları Gecesi hakkında:

2020 yılında başlayan ve bu yıl üçüncü yılını kutlayan MEDNIGHT projesi, “Horizon Europe” programının “Marie Skłodowska-Curie Actions and Citizens” çağrısı sayesinde Avrupa Birliği'nden fon aldı. MEDNIGHT, SciCo Yunanistan koordinasyonunda FISABIO, INCLIVA, CSIC, MUDIC, El Caleidoscopio, SciCo Kıbrıs, Messina Üniversitesi, Kadir Has Üniversitesi ve Avrupa Kadın Rektörler Derneği (EWORA) olmak üzere 10 konsorsiyumun katılımından oluşuyor. Proje, kıyılarında 500 milyon kişinin yaşadığı Akdeniz bölgesindeki ortak sorunları tanıyarak, “deniz ve kirlilik”, “iklim ve temiz enerji”, “diyet ve beslenme” ve “yaşam ve sağlık” gibi alanlardaki ortak kaygılara yönelik değerleri, araştırma ve teknoloji desteklerini vurgulamak ve kadın araştırmacıları öne çıkarmak üzere bilim etrafında Akdeniz birliğini oluşturmayı amaçlıyor. 
Editör: TE Bilisim