Bahçeşehir Üniversitesi İletişim Fakültesi bünyesinde kurulan Enstitü Düşün Yapım Yazın Ajansı, faaliyetlerine sinema ve edebiyat atölyeleriyle başlıyor!


Görsel, işitsel, yazılı yaratım alanlarında uygulamalı destek,  danışmanlık ve özel eğitim hizmeti vermek üzere kurulan Enstitü’nün kadrosunu Bahçeşehir Üniversitesi Sinema-TV Bölümü öğretim elemanları oluşturuyor.


Enstitü, bir yandan sektörün içinde faaliyet gösteren, bir yandan da bağımsızlığı ve güvenirliğini akademinin çatısı altında güvence altına alınmış bir kurum. Enstitü’nün hedefi bu avantajlı konumu değerlendirerek edebiyat, sinema ve televizyon sektörleri için yaratıcı çözümler üreten ve sunan bir merkez haline gelmek.


Bu amaçla, çoğunluğu Bahçeşehir Üniversitesi Sinema-TV Bölümü’nün öğretim görevlilerinden oluşan eğitmenlerce düzenlenecek atölyelerde senaryo yazımından edebiyata, kurgudan oyuculuğa kadar birçok başlık yer alacak. Öğrencilerin ders aldıkları sınıflarda, laboratuarlarda, kampüsün imkanları kullanılarak gerçekleştirilecek atölyeler için başvurular başladı.


Enstitü ve BÜSEM işbirliği ile gerçekleştirilecek programda Gülengül Altıntaş’tan Senaryo Yazımı; Erkan Büker’den Kısa Film Atölyesi I; Nefin Dinç’ten Sinemada ve Televizyonda Görüntü ve Ses Analizi; Aslı Güneş’ten Metin Analizi Atölyesi ve Kelimenin “Aşk” Hali; Tolga Hepdinçler’den Temel Fotoğraf Eğitimi; Ayşegül Taşkent’ten Belgesel Film Yapımına Giriş ve Görsel-İşitsel Kurmaca Olmayan Sosyal Proje Üretim Atölyesi; Berna Tunalı’dan Meisner ve Eric Morris Teknikleri ile Kameraönü Oyunculuk ve İletişim ve Yaratıcılık; Theron Patterson’dan Introduction to Digital Editing, Intermediate Digital Editing ve Scene Analysis Workshop; Nilay Ulusoy’dan Sinema Tarihi ve Sinema ve Moda atölyeleri yer alıyor.

Atölyeler, hayatın koşturmacası içerisinde ertelenen istekler, hevesler, meraklar için bir 25. saat yaratacak. 

Editör: TE Bilisim