Altınbaş Üniversitesi Gayrettepe, Mahmutbey ve Bakırköy’deki kampüslerini metaverse alanları olarak tanımlayarak, bu alanlarda canlı oturumlar ve etkinlikler gerçekleştirmeyi planlıyor. Üniversite, ilk konferansını Dr. Mahfi Eğilmez ile gerçekleştireceğini açıkladı. Üniversitenin ilk metaverse konferansında Hitiler medeniyeti ele alınacak. 

Altınbaş Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Mahfi Eğilmez, metaverse dünyasını yakından takip ettiğini belirterek artık işin bilim kurgulardan çıkıp, günlük hayatımıza girdiği değerlendirmesini yaptı.

 Mahfi Eğilmez, bu ilk metaverse konferansının hem kendi hem de üniversitesi adına önemli bir deneyim olacağını ifade ederek, çok heyecanlı olduğunu dile getirdi. Mahfi Eğilmez, “Metaverse, yaklaşık 15- 20 yıllık bir mesele ve çok hızlanarak gerçeğe dönüştü. Benim pozisyonumda yoğun programı olan bir akademisyen, avatarlarıyla farklı yerlerdeyken bile etkinliklere katılabilecek. Bu çok hoş bir durum” diye konuştu.

Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erdem Denk ile birlikte gerçekleştirecekleri bu ilk metaverse konferansında herkesin ilgisini çekeceğini düşündükleri Hititler konusunu ele alacakları bilgisini verdi. Mahfi Eğilmez, “Bu toprakların en eski medeniyetlerinden olan Hititler’in nerden geldiklerini, neler yaptıklarını, nasıl bir uygarlık kurduklarını ve neleri değiştirdiklerini bu sefer, avatarımı kullanarak anlatacağım.” dedi. Hititlerin meraklısının çok olduğunu vurgulayarak konuya ilgi duyan herkesi, 28 Nisan Çarşamba 2022 tarihinde saat 16.30’da yayınlanacak olan bu ilk metaverse konferansını, takip etmeye davet etti. Konferansın nasıl takip edileceğine dair yönergenin üniversitesin web sitesinden takip edilebileceğini hatırlattı.

Altınbaş Üniversitesi eğitimde evrensellik ilkesi ve dijitalleşme hedefleri doğrultusunda bundan sonraki süreçte de metaverse alanlarını inşa ederek bu dünyadaki yerini almaya devam edecek.

Adaylar, üniversite tercihinde “patent” kriteri arıyor Adaylar, üniversite tercihinde “patent” kriteri arıyor
  
Editör: TE Bilisim