BEŞPINAR KÜLTÜR, EĞİTİM VE SOSYAL DESTEK KAMPINDA DERS ZİLİ ÇALDI

Adıyamanlı gençlerin kendilerini motive edecekleri bir serüven başlıyor.

Ülkemizde yaşanan asrın felaketinin ardından eğitim ve kültürel yaşamda oluşan hasarı iyileştirebilmek ve gençlerin sosyal projeler ile rehabilitasyonunu sağlamak adına Adıyaman Beşpınar’da kültür, eğitim ve sosyal destek kampı kuruldu. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan’ın planladığı ve yürüttüğü proje 27 Mart Pazartesi günü hizmete başladı.

Ücretsiz psikolojik ilk yardım eğitimi Ücretsiz psikolojik ilk yardım eğitimi

Depremleri en şiddetli hisseden şehirlerden biri olan Adıyaman, sosyal ve kültürel alanda yeni kalkınma projeleriyle yaralarını sarmaya başladı. Özellikle LGS ve YKS'ye girecek öğrenciler başta olmak üzere tüm öğrenciler için oluştrulması planlanan kültür, eğitim ve sosyal destek kampüslerinden ilki Adıyaman’ın Beşpınar’da 27 Mart Pazartesi günü hizmete başladı.


1000 öğrenci ve 100 öğretmen ile eğitim hayatına başlayacak olan kampta; kütüphane, yemekhane, çok amaçlı salon, bilim ve teknoloji atölyesi yer alıyor. Kültürel ve sanatsal faaliyetler ile depremin gençler üzerinde yarattığı kötü psikolojin rehabilite edilerek gençlerin eğitimlerine devam edebilmesine olanak sağlanacak.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan’ın planladığı ve yürüttüğü proje, Kayseri Valisi (Koordinatör Vali) Gökmen Çiçek’in koordinasyonunda hayata geçirildi. 
Editör: TE Bilisim